Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πώς να γίνετε εξορκιστής

Τα μυστικά του επαγγέλματος αποκάλυψε ένας καθολικός παπάς που ετοιμάζεται να μιλήσει στο συνέδριο της Διεθνής Ένωσης Εξορκιστών της Καθολικής Εκκλησίας.



Το συνέδριο διεξάγεται υπό άκρα μυστικότητα στη Ρώμη από το 1993 και το πρωτοξεκίνησε ο Gabriele Amorth, επίσημος εξορκιστής του Βατικανού.

Ο ιερέας Σαβόλντι, επίσημος εξορκιστής της Εκκλησίας του Μιλάνου, είπε να δώσει στη δημοσιότητα όλη τη διαδικασία, λίγο πριν την διεξαγωγή του Συνεδρίου.


Έτσι λοιπόν:

Κατ' αρχάς για να γίνει κάποιος εξορκιστής πρέπει να χειροτονηθεί παπάς.

Από κει και πέρα θα πρέπει να περάσει ένα σεμινάριο δύο μηνών προκειμένου να διδαχθεί “την πνευματική, λειτουργική και θρησκευτική εργασία που απαιτείται για να κάνει ένα πετυχημένο εξορκισμό”.

Βασική προϋπόθεση είναι να αποκτήσει την υπερφυσική δύναμη – δηλαδή την παρουσία του Θεού – και μετά να μπορέσει να γίνει σοφός και να ανοίξει τους ορίζοντες του.

Πρέπει να ξέρει πως να ανακτήσει τη δύναμη από το Θεό και φυσικά να μπορεί να ξεχωρίσει ποιος χρειάζεται εξορκισμό και ποιος όχι.

“Είναι πολύ βασικό να μελετήσει κάποιος καλά ψυχολογία, για να μπορεί να ξεχωρίσει την ψυχική νόσο από τον δαιμονισμό και φυσικά θα πρέπει να έχει πολύ υπομονή”.

Και φυσικά θα πρέπει να απαρνηθεί το οποιοδήποτε υλικό αγαθό, να αποκτήσει ταπεινότητα και να διαλογίζεται συχνά με το Θεό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More