Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Βγηκε το τρειλερ του "Super 8"

Το ολοκληρωμένο διομισάλεπτο τρέιλερ από τη νέα ταινία του Τζέι Τζέι Έιμπραμς "Super 8" κυκλοφόρησε για να αποδείξει πόσο καλά αποτύπωσε ο σκηνοθέτης την ατμόσφαιρα των eighties επιτυχιών του Στίβεν Σπίλμπεργκ: ο δημιουργός του "Lost" και του τελευταίου "Star Trek" νομίζουμε ότι πέτυχε το στόχο του να στήσει μια «κλασική» εφηβική περιπέτεια με όλα
τα συστατικά της παλιομοδίτικης επιτυχίας: σασπένς, μια ομάδα φίλων αντιμέτωπη με τρομακτικά συμβάντα και τον κόσμο των ενηλίκων να έρχεται πάντα καθυστερημένος : "I saw it... no one believes me." "I believe you” είναι η απάντηση που μόνο ένα παιδί μπορεί να δώσει τόσο αβασάνιστα.


Ήρωες έξι έφηβοι στο Οχάιο του '79 που αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ταινία με ζόμπι, χρησιμοποιώντας μια "Super 8" κάμερα. Για τα γυρίσματα βρίσκονται μέσα στη νύχτα κοντά στις γραμμές του τρένου, όπου γίνονται μάρτυρες ενός επεισοδιακού εκτροχιασμού: από το συρμό που εκρήγνυται μπροστά στα μάτια τους ανασύρεται μπροστά στους αποσβολωμένους νεαρούς κάτι που δε μοιάζει να ανήκει στον ανθρώπινο κόσμο. Πρωταγωνιστές οι Ελ Φάνινγκ, Κάιλ Τσάντλερ, Νόα Έμεριχ, Ρον Έλνταρντ, Αμάντα Μιτσάλκα, αλλά και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ράιαν Λι, Ζακ Μιλς και Τζόελ Κόρτνεϊ.

Αυτό που ξεχωρίσαμε στο τρέιλερ του "Super 8" (το όνομα του τίτλου από την κάμερα που χρησιμοποιούν οι μικροί σκηνοθέτες για την ταινία τους) είναι οι εντυπωσιακά ρετρό εικόνες που μοιάζουν με επανέκδοση ταινίας περασμένων δεκαετιών, με τη σφραγίδα πάντως του Έιμπραμς, που αρέσκεται να "κρύβει" μέσα στα πλάνα του ενδιαφέροντα στοιχεία μυστηρίου. Ο Σπίλμπεργκ συμμετέχει σε αυτό το «αφιέρωμα» στη δουλειά του από τη θέση του παραγωγού. Θα στοιχηματίζαμε πάντως ότι επέλεξε και τη μουσική.
Δειτε το τρειλερ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More