Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

To ντέρμπι της ντροπής!

Τέσσερις αποβολές, τρεις συλλήψεις και εμετικά συνθήματα για τις τραγωδίες σε Χίλσμπορο & Χέιζελ είχε το μενού στον προημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους Νέους

Το πρόσφατο ντέρμπι στο "Άνφιλντ" μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις στο αγγλικό ποδοσφαιρικό κοινό, με τον Ντιρκ Κάιτ να μπαίνει στην ιστορία με το χατ-τρικ που σημείωσε, όμως το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό στον νοκ-άουτ αγώνα Νέων των δύο ομάδων την Κυριακή (13/1).



Οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας επικρατώντας με 3-2 στην έδρα των μεγάλων αντιπάλων τους, όμως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ελάχιστοι ήταν εκείνοι που είχαν όρεξη να μιλήσουν για το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι.


Αιτία; Οι τέσσερις κόκκινες κάρτες που βγήκαν από το τσεπάκι του διαιτητή προκειμένου να επιβάλλει την τάξη σε ένα καθόλα επεισοδιακό παιχνίδι αλλά κυρίως η ακραία συμπεριφορά μερίδας οπαδών των φιλοξενουμένων, που τραγουδούσαν εμετικά συνθήματα αναφορικά με την τραγωδία του Χίλσμπορο και του Χέιζελ.

Η συμπεριφορά τους μάλιστα αυτή (έξι οπαδοί οδηγήθηκαν εκτός σταδίου και τρεις συνελήφθησαν επειδή βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης) προκάλεσε μάλιστα την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης της Μάντσεστερ, που υποσχέθηκε να πάρει σκληρά μέτρα σε περίπτωση που κάποιος αναγνωριστεί από τις κάμερες ασφαλείας.

"Το να φωνάζεις τραγούδια για τις τραγωδίες στο Χίλσμπορο και το Χέιζελ είναι απαράδεκτο. Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όποιον αποδειχτεί ότι είχε συμμετοχή", δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Γιουνάιτεντ.

Ο Τζον Όλντριτζ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας της Λίβερπουλ το 1989 όπου 96 φίλαθλοι έχασαν τη ζωής τους κατά τη διάρκεια ημιτελικού Κυπέλλου στο Χίλσμπορο, δεν θα μπορούσε παρά να περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα αυτό που έζησε την Κυριακή από τις εξέδρες του Άνφιλντ.

"Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν σε αγώνα Νέων και δεν θέλω να το ξαναδώ ποτέ. Ήταν αηδιαστικό.

Έχεις συνηθίσει πειράγματα των οπαδών της Γιουνάιτεντ όταν έρχονται στο Άνφιλντ αλλά να ακούς τραγούδια για το Χέιζελ και το Χίλσμπορο είναι κάτι το τρομερό.

Τα τραγούδια αυτά ήταν αρρωστημένα και εμετικά. Ήταν προφανές πως υπήρχε μία ομάδα ατόμων που είχε έρθει απλά για να προκαλέσει επεισόδια.

Είναι κρίμα για τους φίλους της Γιουνάιτεντ που ήρθαν απλά να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου", δήλωσε σχετικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More