Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Οι 10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο

Πόσες φορές μπορεί να σε χτυπήσει κεραυνός και να επιζήσεις; Πως γίνεται να επιζήσει κάποιος μετά από έκρηξη ηφαιστείου; Το Ανωνυμο παρουσιάζει τις 10 περιπτώσεις όπου ο Θάνατος δεν κατάφερε να νικήσει τους ανθρώπους.







10. Ισίντρο Μεχία

Το 2004 ο Ισίντρο Μεχία εργαζόταν πάνω στη σκεπή ενός σπιτιού όταν ξαφνικά σκόνταψε και έπεσε στο κενό. Η πτώση δεν τον σκότωσε αλλά τα τρία καρφιά που καρφώθηκαν στο κρανίο και το λαιμό του θα έπρεπε να το είχαν κάνει. Επέζησε επειδή τα καρφιά δεν τρύπησαν την σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο. Σημερα τα καρφιά έχουν αφαιρεθεί επιτυχώς από το κεφάλι του και δεν του έχουν αφήσει κανένα... κουσούρι.

9. Ρίτσαρντ Μπλας

Οι απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Καναδού γκάνγκστερ ήταν πολλές και για την “ιδιότητα” του να παίζει με τον θάνατο είχε πάρει το ψευδώνυμο “η Γάτα”. Το 1968 δύο πληρωμένοι δολοφόνοι τον πυροβόλησαν πολλές φορές, ενώ εκείνος απολάμβανε το ποτό του σε ένα μπαρ, αλλά εκείνος κατάφερε να επιβιώσει χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Δύο εβδομάδες μετά, οι μαφιόζοι τον εντόπισαν σε ένα μοτέλ στα περίχωρα του Μόντρεαλ και έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο. Παρόλο που όλο το ξενοδοχείο κάηκε και τρεις άνθρωποι πέθαναν, εκείνος διέφυγε χωρίς δυσκολία. Λίγους μήνες αργότερα τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, αλλά ανάρρωσε πλήρως μετά από ιατρική περίθαλψη.

Το 1969 η αστυνομία κατάφερε να τον βάλει φυλακή αλλά στα τέσσερα χρόνια δραπέτευσε. Αφού τον ξαναέπιασαν, εκείνος δραπέτευσε για μία ακόμη φορά που έμελλε να είναι η τελευταία του. Πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ενός “ξεκαθαρίσματος” 23 φορές και παραδόθηκε στα χέρια του θανάτου που τόσες φορές τον κυνήγησε και τελικά τον έπιασε.

8. Αχάντ Ισράφιλ

Το 1987 ο εκπυσοκροτισμός ενός όπλου τίναξε το μισό μυαλό του Ισράφιλ στον αέρα, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να επιζήσει. Οι γιατροί συμπλήρωσαν το κενό στο κρανίο του με σιλικόνη και η εμφάνισή του δεν διαφέρει πολύ από το φυσιολογικό. Η κρανιοπλαστική χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά εκείνο που σοκάρει είναι το παιχνίδι της μοίρας που μερικές φορές επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις.

7. Βέσνα Βούλοβιτς 
Το 1972, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης πάνω από την Τσεχία μια έκρηξη, για την οποία πήρε την ευθύνη το τρομοκρατικό Εθνικό Κίνημα της Κροατίας, μια 22χρονη αεροσυνοδός αναγκάστηκε να πηδήξει από το αεροσκάφος χωρίς αλεξίπτωτο. Παρόλο που έπεσε από τα 33 χιλιάδες πόδια τα μόνα τραύματα που υπέστη ήταν ράγισμα στο κρανίο, δύο σπασμένα πόδια και τρία σπασμένα πλευρά που την κατέστησαν ανάπηρη από τη μέση και κάτω. Μετά από εγχείρηση, μπόρεσε να περπατήσει και πάλι και να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο Guiness για την υψηλότερη ελεύθερη πτώση... με επιτυχία.

6. Λάτζερ Σίλμπαρις 
Την ημέρα που εξερράγη το ηφαίστειο στα νησιά Πέλε στη Μαρτινίκα, ο Σίλπμαρις ήταν κλειδωμένος σε ένα υπόγειο, πέτρινο κελί και σε αυτή τη φυλακή χρωστάει τη ζωή του. Μετά την έκρηξη, καυτός αέρας και λάβα πέρασε από τις χαραμάδες της πόρτας αλλά η ζέστη δε διάρκεσε πολύ με αποτέλεσμα να επιζήσει με λίγα μόνο εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και την πλάτη του. Όλος ο πληθυσμός της πόλης αφανίστηκε λόγω της θερμότητας που ξεπερνά σε ανάλογες περιπτώσεις τους 1000 βαθμούς Κελσίου κι ο μόνος επιζώντας ήταν ο Σίλμπαρις.

5. Σάνον Μαλόι 
Ένα απλό αυτοκινητιστικό ατύχημα θα ήταν αρκετό για να χάσει κάποιος τη ζωή του. Στην περίπτωση, όμως, της Σάνον Μαλόι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένα τρακάρισμα κατέστησε την Μαλόι εσωτερικά ανάπηρη: η σπονδυλική της στήλη αποκόπηκε από το κρανίο της, υπέστη σοβαρή ζημιά στα νεύρα της και η όραση καθώς και η ομιλία της επηρεάστηκαν αλλά παρόλα αυτά επέζησε.

4. Ρόι Σ. Σάλιβαν

Οι πιθανότητες να χτυπηθείς από κεραυνό είναι ελάχιστες. Επιπλέον, οι πιθανότητες ο κεραυνός να χτυπήσει δύο φορές τον ίδιο άνθρωπο είναι απειροελάχιστες. Τι μπορεί να πει όμως κάποιος για την περίπτωση του Ρόι Σάλιβαν ο οποίος χτυπήθηκε επτά ολόκληρες φορές και επέζησε; Από το 1942 μέχρι και το 1977 ο κεραυνός τον "ακούμπησε" αρκετές φορές αλλά δεν κατάφερε να τον σκοτώσει, χαρίζοντας του μια θέση στα ρεκόρ Guiness.

3. Αν Χοτζ

Το 1954 ένας μικρός μετεωρίτης πέφτει στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α. και προσγειώνεται με δύναμη πάνω στην σκεπή ενός σπιτιού. Η Αν Χοτζ εκείνη την ώρα κοιμόταν στον καναπέ και ξύπνησε όταν η εξωγήινη πέτρα έκανε την είσοδο της στο σπίτι της, διαλύοντας την σκεπή και τα έπιπλα πριν τη χτυπήσει στο χέρι και στην πλάτη. Η Χοτζ τραυματίστηκε σοβαρά αλλά ανάρρωσε πλήρως, ενώ ο μετεωρίτης εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο της Αλαμπάμα.

2. Μπεν Κάρπεντερ 
Ένα πρωινό, ο ανάπηρος 21χρονος Μπεν Κάρπεντερ αποφασίζει να πάει μια βόλτα, δίχως να ξέρει ότι θα έκανε την βόλτα της ζωής του. Καθώς περνούσε το δρόμο, ένα φορτηγό τον “πήρε” μαζί του κατά λάθος και τον έκανε βόλτα για επτά χιλιόμετρα, αφού η αναπηρική του καρέκλα είχε “κολλήσει” στο φορτηγό. Ο Κάρπεντερ αργότερα σχολίασε “ Δε μπορώ να καταλάβω πως αντέχουν οι διάσημοι. Μετά το συμβάν με ακολουθούσαν οι κάμερες και τα συνεργεία και δεν το άντεξα παραπάνω από μία- δυο μέρες.”

1. Φινέας Γκέιτζ

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1848, ο Γκέιτζ γέμισε μια τρύπα με πυρίτιδα, ένα φιτίλι και άμμο και μετά πρόσθεσε μια μεγάλη μεταλλική μπάρα. Η πυρίτιδα, όμως, πήρε φωτιά “πυροβολώντας” τη μεταλλική μπάρα στο πρόσωπό του: πέρασε από το αριστερό του μάγουλο, βγήκε από την κορυφή του κρανίου του και ο ίδιος εκτοξεύθηκε αρκετά μέτρα μακριά. Μετά από λίγα λεπτά, σηκώθηκε και άρχισε να περπατάει. Το ατύχημα είχε επιπτώσεις μόνο στην κοινωνική ζωή του Γκέιτζ, ο οποίος κλείστηκε στον εαυτό του και άρχισε να συμπεριφέρεται ανάρμοστα. Το κρανίο και η μεταλλική μπάρα που το διαπέρασε βρίσκονται σήμερα σε μουσείο της Βοστώνης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More