Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οι 5 απίστευτα τυχεροί παρολίγο... αυτόχειρες (Vol.I)

Το Ανώνυμο blog παρουσιάζει πέντε ανθρώπους που θέλησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά λόγω απίστευτης τύχης και μοιραίων συγκυριών, δεν κατάφεραν να το κατορθώσουν.


Η αυτοκτονία είναι η 13η πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως στις ημέρες μας, και σε κάποιες χώρες φτάνει ακόμα και την τρίτη θέση. 

Περίπου 825 χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο στον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε 40 λεπτά
έχουμε και μια αυτοκτονία. 

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που παρόλο που το επιχειρούν, από καθαρή τύχη, δεν το καταφέρνουν... 

1. Κέβιν Χάινς

Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ - Σαν Φρανσίσκο

Πάνω από 1500 αυτοκτονίες
 

 

Ο Κέβιν Χάινς στην ηλικία των 19 ετών, αποφάσισε ότι δεν άντεχε άλλο να ζει με τις ψυχολογικές διαταραχές και την μανιοκατάθλιψη που τον ταλαιπωρούσε και θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Μετά την πρώτη του μέρα στο πανεπιστήμιο, έφυγε κλαίγοντας προς τη γέφυρα Γκόλντεν Στέιτ όπου και κάθισε ατενίζοντας τη θάλασσα για 40 λεπτά. Ούτε ένας άνθρωπος δεν σταμάτησε να τον ρωτήσει αν ήταν καλά και όταν ένα ζευγάρι που περνούσε από δίπλα του, του ζήτησε να τους βγάλει μια φωτογραφία, ο Κέβιν συνειδητοποίησε την αλήθεια: κανένας δεν νοιαζόταν για εκείνον. 

Έβγαλε τη φωτογραφία, ανέβηκε τα κάγκελα και πήδηξε. Μετά το βήμα στο κενό κατάλαβε το λάθος του και έντρομος προσπάθησε να σώσει τον εαυτό του, γυρίζοντας τα πόδια του προς τα κάτω ώστε να μην πέσει με το κεφάλι. Παρόλο που έπεσε μέσα στο νερό, ως εκ θαύματος σώθηκε και αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του με φάρμακα. Τώρα δουλεύει ως σύμβουλος σε διάφορα ψυχολογικά ιδρύματα και σε μη κερδοσκοπικές εταιρίες που προλαμβάνουν τις αυτοκτονίες μέσω τηλεφωνικές συνομιλίες. 

2. Κόνι Μερκιούρ

Γέφυρα Βερατζάνο Νάρροους - Μπρούκλιν

Πάνω από 30 αυτοκτονίες
 

Μετά από μια αποτυχημένη σχέση κι έναν επίπονο χωρισμό, η 29χρονη Κόνι Μερκιούρ αποφάσισε να βάλει τέλος στον πόνο της, πέφτοντας από τα 60 μέτρα της γέφυρας Βερατζάνο του Μπρούκλιν. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η επιθυμία της δεν ολοκληρώθηκε, αφού λίγα λεπτά μετά την πτώση της, την διέσωσαν από τα κρύα νερά και τα τραύματα της περιορίστηκαν σε ένα σπασμένο πόδι, εσωτερική αιμορραγία και υποθερμία. 

3. Άντζελα Σούμαν
Γέφυρα Χάμπερ – Νίαρ Κίνγκστον, Αγγλία

Πάνω από 200 αυτοκτονίες
 

Για ένα χρόνο, ο πρώην σύζυγος της Άντζελα Σούμαν την είχε στα δικαστήρια για να πάρει από εκείνη την κηδεμονία της κόρης τους. Η Άντζελα είχε εκφράσει πολλές φορές ότι θέλει να είναι συνέχεια με το παιδί της και ότι μπορεί να την φροντίζει 24 ώρες το 24ωρο, ενώ ο πρώην άντρας της, Χούλιο, δεν μπορούσε καν να είναι παρών στα γενέθλια της. 

Το φθινόπωρο του 2005, τρεις μέρες πριν τα δεύτερα γενέθλια της κόρης της, η 28χρονη Άντζελα έπεσε από τη γέφυρα Χάμπερ αγκαλιά με την κόρη της, ενώ στην κοιλιά της είχε γράψει με αχνά γράμματα « Αιτία θανάτου: Χούλιο». 

Το κοριτσάκι έμεινε πέντε μέρες στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε μόνο υποθερμία και μετά επέστρεψε σπίτι της. Η μητέρα της πέρασε σχεδόν δύο μήνες στο νοσοκομείο για να αποκατασταθούν τα σπασμένα κάτω άκρα της. Η Άντζελα Σούμαν και η κόρη της είναι μόλις τα δύο άτομα από τα πέντε που κατάφεραν να επιζήσουν μετά από απόπειρα αυτοκτονίας από την συγκεκριμένη γέφυρα της Αγγλίας. 

4. Μάθιου Σικόλι 
Γέφυρα Θρογκς Νεκ - Νέα Υόρκη

Πάνω από 40 αυτοκτονίες
 


Το 2001, ο 26χρονος Μάθιου Σικόλι που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στη δουλειά του, μετά από έναν καυγά που είχε με την κοπέλα του βρέθηκε να περπατάει μόνος του πάνω στη γέφυρα του Μπρονξ. Η αστυνομία τον εντόπισε λίγα λεπτά πριν εκείνος πηδήξει και πέσει στο νερό, αλλά κατάφεραν τελικά να τον μαζέψουν μετά από μόλις 10 λεπτά. 

Παρόλο που έπεσε από τα 60 μέτρα με ταχύτητα 29 μέτρα το δευτερόλεπτο, σώθηκε, με μοναδικά τραύματα κάποιες κακώσεις στα πλευρά του, το στομάχι του και το πρόσωπό του. Πέντε χρόνια νωρίτερα, η 51χρονη μητέρα του Σικόλι είχε βάλει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από την γέφυρα Ουάιτστοουν. 

5. Σάρα Χένλεϊ 

Γέφυρα Κλίφτον – Σόμερσετ, Αγγλία

Πάνω από 500 αυτοκτονίες
 

Πριν 120 χρόνια, η τότε 22χρονη Σάρα Χένλεϊ έζησε την απόλυτη ερωτική απογοήτευση. Ήταν αρραβωνιασμένη με έναν νεαρό, ο οποίος της έστειλε ένα γράμμα όπου ανακοίνωνε το χωρισμό τους. Μέσα στην απελπισία, η Χένλεϊ έτρεξε και πήδηξε από τη γέφυρα Κλίφτον αλλά ευτυχώς ο αυξημένος άνεμος εκείνης της ημέρας την έσωσε. 

Η μακριά φούστα της «άνοιξε» σαν αλεξίπτωτο και έκανε την πτώση της πιο ομαλή σώζοντάς την από σοβαρά τραύματα. Αυτή το απίστευτο παιχνίδι της μοίρας, της χάρισε άλλα 62 χρόνια ζωής και την έχρισε κάτι σαν θρύλο στη ιστορία του Σόμερσετ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More