Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (7/4)

Οπως καθε εβδομαδα ετσι και σημερα το Ανωνυμο blog σας παρουσιαζει τις κινηματογραφικες πρεμιερες της εβδομαδας για να διαλέξετε ποιές από αυτές θα δείτε αγκαλιά με ποπ-κορν στο κοντινοτερo Cinema.

Οι πρεμιερες της εβδομαδας ειναι αρκετα ενδιαφερουσες με το Hanna και το Never Let me Go να ξεχωριζουν.Ας τις δούμε αναλυτικα!





Never Let Me Go
Μην Μ' Αφήσεις Ποτέ - 2010


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Carey Mulligan,Andrew Garfield, Keira Knightley,Charlotte Rampling,Sally Hawkins
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Mark Romanek

Tο Never Let Me Go ειναι μια ιστορια ενος κοριτσίου που δεν βρήκε ποτέ το θάρρος να εξομολογηθει τα συναισθήματα της στο αγορι που αγαπά.Περισσότερο ειναι μια ιστορια τριων παιδιων που ζούν εγκλωβησμένα σε έναν κόσμο χωρις επιλογές,αλλα και ενος ολοκληρου κοσμου που δεν κατεφερε να πει στα παιδιά του οτι δεν έχει επιλογές.Η Kathy, ο Tommy και η Ruth μεγαλώνουν στο Hailsham, ένα φαινομενικά συνηθισμένο οικοτροφείο της αγγλικής εξοχής. Όχι όμως παλιότερης, όπως μας ξεγελά σε μια πρώτη ματιά, αλλά ενός χρόνου απροσδιόριστα μελλοντικού, που μοιάζει αθώος, μα που κρύβει πολλά περισσότερα. Τα παιδιά δεν βρίσκονται εκεί για να αποκομίσουν γνώσεις χρήσιμες για τον εαυτό τους, αλλά για να προσφέρουν -εν αγνοία τους- στο κοινωνικό σύνολο. Δεν ξέρουν ποιος ακριβώς είναι ο προορισμός τους, ξέρουν όμως ότι θα φτάσουν σύντομα σε αυτόν.Κι αυτή η γνώση είναι που τους καθιστά τραγικούς: η συναίσθηση του τέλους και η συνείδηση της ματαιότητας. Ξέρουν πως ο χρόνος τους είναι μετρημένος, και το θεωρούν αυτονόητο. Γνωρίζουν πως θα ζήσουν μια ζωή μισή, και το θεωρούν φυσικό. Και απολύτως πειθήνια, με ένα θλιμμένο χαμόγελο σκαμμένο στα νεανικά πρόσωπά τους, αποδέχονται την εγγενή θλίψη της ζωής που τους δόθηκε.

POTICHE

Πρωταγωνιστές:Catherine Deneuve,Gérard Depardieu,Fabrice Luchini,Karin Viard,Judith Godrèche,Jérémie Renier

Σκηνοθετης François Ozon


Η ιστορια εκτηλήσετε το 1977 στην Βόρεια Γαλλία, και συγκεκριμενα στην περιοχή Sainte - Gudule. Η Σουζάν (Cathrine Deneuve) είναι εγκλωβησμένη στους τέσσερις τοίχους της κουζίνας του σπιτιου της και υποταγμένη στη βούληση του συζύγου της, του πάμπλουτου εργοστασιάρχη κυρίου Πουγιόλ (Fabrice Luchini). Ο Ρομπέρ Πουγιόλ διοικεί την ομπρελοβιομηχανία του με απολυταρχικό και αυταρχικό τρόπο, όπως ακριβώς "διοικεί" την σύζυγο αλλα και τα παιδιά του. Όταν όμως οι εργάτες του εργοστασίου του κατεβαίνουν σε γενικη απεργία τα πράγματα ξεφεύγουν και κρατούν όμηρο τον κ. Πουγιόλ η κρίση που ξεσπά είναι μεγάλη και εκτονώνεται με τον τραυματισμό του και την απομάκρυνσή του για ένα διάστημα από την περιοχή. Τότε έρχεται η στιγμή που η κυρία Πουγιόλ παίρνει την μεγάλη απόφαση να αναλάβει χρέη Γενικού Διευθυντή στο εργοστάσιο του συζύγου της και προς έκπληξη όλων αποδεικνύεται μια ικανότατη και μαχητικότατη γυναίκα. Τα προβλήματα ξαναρχίζουν όταν ο κ. Πουγιόλ επιστρέφει από το ταξίδι του, ενώ ο ρόλος του κυρίου Μπαμπέν (Gerard Depardieu) περιπλέκει τα πράγματα ακόμη πιο πολύ…

Rio

Πρωταγωνιστουν : Jesse Eisenberg,Anne Hathaway,George Lopez

Σκηνοθέτης: Carlos Saldanha

Η ταινία μας μεταφέρει στη πόλη του Ρίο Ντε Τζανέιρο και στο πλούσιο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και έχει ως ήρωα τον Μπλου, έναν παπαγάλο τόσο σπάνιο που πιστεύει ότι είναι ο τελευταίος του είδους του. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι υπάρχει κι άλλος σαν κι αυτόν- και μάλιστα θηλυκού γένους- αφήνει το βολικό κλουβί του στη μικρή πόλη της Μινεσότα και πετάει για το Ρίο. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, ο οικόσιτος Μπλου και η εντελώς ανεξάρτητη παπαγαλίνα Τζούελ δεν δείχνουν να είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Απροσδόκητα θα βρεθούν μαζί για να ζήσουν μια περιπέτεια-εμπειρία ζωής, κατά τη διάρκεια της οποίας μαθαίνουν πολλά για τη φιλία, την αγάπη, το θάρρος και τις προκλήσεις της ζωής.

Sucker Punch

Πρωταγωνιστουν: Emily Browning,Abbie Cornish,Jena Malone,Vanessa Hudgens,Jamie Chung,Oscar Isaac,Carla Gugino,Jon Hamm,Scott Glenn

Σκηνοθετης Zack Snyder

Μία νεαρή κοπέλα (Emily Browning) κλείνεται σε ψυχιατρείο από τον πατριό της, προκειμένου να καρπωθεί την κληρονομιά που άφησε η μητέρα της. Όντας πια φυλακισμένη κι ενώ την ετοιμάζουν για λοβοτομή, το μόνο που της απομένει είναι να πολεμήσει για την ελευθερία της. Και ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός: να ελευθερώσει τη φαντασία της. Ταξιδεύοντας κι επιβιώνοντας μαζί με τις υπόλοιπες τροφίμους σε άλλους, εξίσου επικίνδυνους όμως κόσμους.
Αν και ο Zack Snyder εχει κανει αρκετες καλες δουλειές(300,Watchmen,Dawn of the Dead) αυτη θεωρήτε μια απο τις χειροτερες του.Με ενα καστ απο ανερχομενες ηθοποιους και ενα σεναριο που αν κανεις το λαθος και μπεις στην αίθουσα 15 λεπτα αφου έχει αρχήσει η ταινία δεν πρόκειται να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται.Το ολο project της ταινιας μοιαζει σαν να ειναι πολλες ταινιες μαζι και με καποιο τροπο ο Snyder να τις ενοποιει σε μια.Φυσικα οι κριτικες που εχει παρει ειναι σε γενικο βαθμο κακες ως και πολυ κακες.

HANNA






Πρωταγωνιστουν:Saoirse Ronan,Cate Blanchett,Eric Bana,Paris Arrowsmith

Σκηνοθέτης Joe Wright


Η Χάνα δεν είναι σαν τα κοριτσάκια της ηλικίας της που ασχολούνται με κουκλες,αγόρακια.Μεγαλώμενη στα χιονισμένα δάση της παγώμενης Φιλάνδιας και κάτω απο την εντατίκη εκπαιδευση του πατερα της που ηταν πρώην πράκτορας της Cia ειναι ενα τέλειο φονίκο όπλο.Οταν όμως εκείνος τη στείλει σε μια επίκυνδινη αποστολή στον έξω κόσμο,θα καταλήξη να καταδιώκεται από μία αδίστακτη αλλά πανέξυπνη πράκτορα, τη Marissa (Cate Blanchett). Καθώς όμως, πλησιάζει όλο και περισσότερο στον τελικό στόχο της αποστολής της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με αποκαλύψεις που μαρτυρούν την αληθινή της ταυτότητα. ΤΟ Χανα ειναι αλλη μια ταίνια που συνεχιζει την μόδα του 2010 με τα παιδια δολόφονους(Kick-Ass,Let Me In,Let The Right One In).Ειναι μια απο της πολυ καλές ταινίες της άνοιξης και αξίζει πραγματικα να την δει κανεις.


Κοκκινος Ουρανος

Πρωταγωνιστουν: Αποστόλης Τότσικας, Ορφέας Αυγουστίδης, Pihla Viitala, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Αγγελική Λεμονή

Σκηνοθετης:Λάγια Γιούργου

Ο Στέλιος (Αποστόλης Τότσικας) και ο Αρης (Ορφέας Αυγουστίδης) είναι δύο νεαροί κολλητοί που επιχειρούν από κοινού μία νέα αρχή στη ζωή τους. Στήνουν ένα θερμοκήπιο μπανάνας κάπου στη νότια Κρήτη, με θέα το Λιβυκό πέλαγος. Όλα κυλούν ιδανικά, τα πράγματα όμως θα περιπλεχθούν δραματικά όταν εμφανιστεί στη ζωή τους η Κόρντοβα (Pihla Viitala), μία όμορφη Γερμανίδα τουρίστρια. Και στους δύο θα ξυπνήσει έναν αδάμαστο ερωτικό πόθο, ενώ κι εκείνη αδυνατεί να διαλέξει. Ο ένας είναι πιο... brutal, ο άλλος πάλι καλλιεργημένος και ρομαντικός, συνθέτοντας για εκείνη τον ιδανικό άνδρα. Αλλά τα ερωτικά τρίγωνα δεν είναι ποτέ εύκολα...








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More