Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πραγματα που σιγουρα δεν ξερατε για τα αγαπημενα σας συγκροτηματα.(Μερος 1ο)

Ξερετε ποιο ειναι το πρωτο κανονικο βιντεο κλιπ?Τι παράλογους  όρους βαζουν στα συμβολαια που υπογραφουν για καθε συναυλια?Τι "κρυμμένα" μυνηματα εχουν σε εξωφυλλά τους?Το Ανώνυμο blog σας παρουσιαζει το υπέρτατο μουσικο trivia που θα σας κανει να μάθετε πολλά για ολα τα συγκρότηματα.!Ας αρχισουμε :


Ξερατε οτι..?Τα κανονικά ονόματα των Ozzy Osbourne, Tony Iommi και Geezer Butler των Black Sabbath είναι αντίστοιχα: John Osbourne, Frank Iommi και Terence Butler.
Στο εξώφυλλο του "Powerslave" των Iron Maiden, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα ιερογλυφικά στις σφήκες που βρίσκονται κατω απο τις  πυραμίδες θα διαβάσει «κρυπτογραφημένες» τις εκφράσεις: "Bollocks", "Indiana Jones Was Here" και "Wot, No Guinness?".

Ο Ronnie James Dio, Barriemore Barlow (Jethro Tull), Kerry Livgren (Kansas) και Paul Goddard (Atlanta Rhythm Section) συνέπραξαν δισκογραφικά το 1980, στο κομμάτι "Mask Of The Great Deceiver" από το album "Seeds Of Change" του Kerry Livgren. Στον εν λόγω δίσκο, ο Ronnie James Dio δανείζει τη φωνή του και σε ένα άλλο κομμάτι, το "To Live For The King".

Κατά την εκτύπωση των εξωφύλλων του "Ride The Lighting" των Metallica στην Ευρώπη, κατά λάθος κάποια από αυτά τυπώθηκαν σε πράσινο αντί για μπλε χρώμα. Τα εξώφυλλα αυτά θεωρούνται πλέον εξαιρετικά σπάνια και πολούνται μονο σε εξωπραγματικές τιμες.

Σύμφωνα με την "Encyclopedia Of Heavy Metal", o Dave Mustaine των Megadeth είχε μπει μέχρι το 2003 σε κλινική αποτοξίνωσης...  15 φορές!

Το πρώτο κανονικό video clip που  ήταν το "Bohemian Rhapsody" των Queen, που κυκλοφόρησε το 1975.

Ο Slash είχε προσλάβει σωματοφύλακα ώστε να τον κουβαλάει σε περίπτωση που λιποθυμούσε από την κατανάλωση ποτών.

Στα backstage του Wembley Memorial Concert, που έγινε στη μνήμη του Freddie Mercury το 1992, καταναλώθηκαν από τους καλλιτέχνες και τους VIPs 2000 hamburgers, 1000 veggieburgers, 250 κιλά πατάτες, 3000 μπουκάλια κρασί και 4000 γαλόνια μπύρας και coca cola.

Οι Van Halen συνήθιζαν να βάζουν στα συμβόλαια με τους διοργανωτές έναν όρο, σύμφωνα με τον οποίο απαιτούσαν στα backstage να υπάρχουν M&Ms, αλλά να έχουν αφαιρεθεί όλα όσα είχαν καφέ χρώμα. Αν εν τέλει υπήρχαν καφέ M&Ms, συνειδητοποιούσαν πως οι διοργανωτές δεν είχαν διαβάσει τα συμβόλαια, συνεπώς ήταν πιθανό να υπάρχουν προβλήματα στο show.


Η συναυλία που έδωσαν οι Manowar στο Kaliakra Rock Festival, το 2008, στη Βουλγαρία, κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας heavy metal συναυλίας με... 5 ώρες και 1 λεπτό!

Το "Bohemian Rhapsody" των Queen, που περιλαμβάνει το στίχο «mamma mia, mamma mia, mamma mia let me go», παραχώρησε την πρώτη θέση των UK Charts, τον Ιανουάριο του 1976, στο... "Mamma Mia" των ABBA.

Ο Slash μοιράστηκε τη σκηνή με τον Rory Gallagher στη συναυλία του τελευταίου στο Roxy Theater του Hollywood, την 9η Μαρτίου 1991. Οι δυο τους τζαμάρανε σε ένα medley τριών κομματιών, το οποίο απαρτιζόταν από τα "Bullfrog Blues", "Nadine" και "Little Queenie" (Chuck Berry).

Το πρώτο #1 single που οι Aerosmith είχαν στο Billboard ήταν το "I Don't Want To Miss A Thing", το 1998, μετά δηλαδή από 28 χρόνια καριέρας.

Μέχρι το 2005, οι δίσκοι των Queen είχαν βρεθεί στα βρετανικά charts για συνολικά 1422 εβδομάδες, δηλαδή 27 χρόνια, περισσότερο από τους Beatles και τον Elvis.

Η τελευταία ζωντανή εμφάνιση του John Lennon έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου του 1974 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, σε συναυλία του Elton John. Οι δυο τους ερμήνευσαν μαζί τα "Whatever Gets You Thru The Night", "I Saw Her Standing There" και "Lucy In The Sky With Diamonds".

To γέλιο που ακούγεται στην εισαγωγή του "Dark Side Of The Moon" των Pink Floyd ανήκει στο road manager της μπάντας, Peter Watts, πατέρα της διάσημης ηθοποιού Naomi Watts. Η γυναίκα του Peter και μητέρα της Naomi ακούγεται επίσης σε κάποιους μονολόγους στο album.

Θα ακολουθησει δεύτερο μερος με περισσοτερα trivia!Eλπιζουμε να σας αρεσε το αρθρο αυτο!






 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More