Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η πλάκα ενός φορολογούμενου στη φορολογική του δήλωση

Ένας φορολογούμενος κυκλοφόρησε στο Twitter μια επιστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Εσόδων, στην οποία του επιστρέφουν την φορολογική δήλωση για διόρθωση.

Η επιστολή έχει όλα τα επίσημα στοιχεία, όπως εξερχόμενο αριθμό, ημερομηνία, υπογραφές, σφραγίδες κτλ. και λέει:

“Αξιότιμε κύριε Μίντσεφ,

Σας επιστρέφουμε επισυνημμένα την ετήσια υπ' αρ. 50 φορολογική δήλωσή σας, σύμφωνα με τον Νόμο περί των εσόδων των φυσικών προσώπων για το 2010, και τα παραρτήματά της για διόρθωση.
Αυτό επιβάλλεται επειδή δεν έχετε δικαίωμα στην στήλη “πρόσωπα που συντηρούνται από τον δηλούντα” να γράφετε “το Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος, οι δημόσιοι και τοπικοί υπάλληλοι και μερικές χιλιάδες τσιγγάνων”.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Εσόδων: Κρασιμίρ Στέφανοφ (ακολουθεί υπογραφή και σφραγίδα”.

Η ανακοίνση κυκλοφόρησε γρήγορα στην κοινωνική δικτύωση, μάζεψε τόσα σχόλια και απόψεις, που χρειάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Εσόδων να την διαψεύσει επίσημα.

"Στο πνεύμα των επικείμενων εορτών και εξ ονόματος του Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Εσόδων κ. Κρασιμίρ Στέφανοφ, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το γράμμα που δημοσιεύθηκε στο Twitter και το Facebook προς τον κ. Γ. Μίντσεφ από την πόλη Στάρα Ζαγκόρα δεν είναι γνήσιο. Από την Υπηρεσία δεν εστάλη επιστολή με αυτόν τον αριθμό στο συγκεκριμένο άτομο", ανακοίνωσαν από την εφορία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Εσόδων Κρασιμίρ Στέφανοφ εκτιμά την αίσθηση του χιούμορ του κ. Μίντσεφ και υπόσχεται την επόμενη 1η Απριλίου πράγματι να στείλει μια επιστολή στον κ. Μίντεφ, διατηρεί όμως μυστικό το περιεχόμενό της, ισχυρίζονται από την εφορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More