Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οι Δέκα Καλύτερες Τribute Bands

Tribute Band: συγκροτήματα που έχουν σχηματιστεί με σκοπό να τιμήσουν το έργο και τις ημέρες ενός σχήματος που πλέον είναι ανενεργό ή έχει διαλυθεί. Η βιομηχανία των tribute bands ανθεί τον τελευταίο καιρό, που η μουσική ρετρολαγνεία είναι έντονη και η επιθυμία του κοινού να δει «νεκρές» μπάντες ή μουσικούς έχει μετατραπεί σε επιτακτική ανάγκη.Το Ανώνυμο blog σας παρουσιαζει τις Tribute μπαντες που πρέπει να ακούσετε!!!





AC/DC:

AC/DShe
Πενταμελής γυναικεία μπάντα απ’ το Σαν Φρανσίσκο που αποτίει φόρο τιμής στις παρτιτούρες των αυστραλών, της περιόδου όμως του Bon Scott, δηλαδή δεν παίζουν καθόλου τραγούδια των AC/DC από το 1980 και μετά. Μάλιστα, τα μέλη του συγκροτήματος, εκτός από ζόρικες ροκούδες, είναι κι ιδιαιτέρως όμορφες.


Beatles:

Beatallica
Τα τέσσερα μέλη της αμερικανικής αυτής μπάντας που σχηματίστηκε το 2001, συνδυάζουν κομμάτια των «Σκαθαριών», παιγμένα μέσα από βαρυμεταλλικές κλίμακες ή μπολιασμένα με αντίστοιχα τραγούδια των Metallica. Παράδειγμα, το "The Thing That Should Not Let It Be" των Metallica, μαζί με το "Let It Be" των Beatles. Ενδιαφέρον ως πείραμα.

The Grateful Dead:

Dark Star Orchestra
Η «Ορχήστρα του Σκοτεινού Άστρου» σχηματίστηκε το 1997 στο Σικάγο κι είναι ένα συγκρότημα με επτά συνολικά μέλη (όσα κι αυτά των Grateful) που σχηματίστηκε με σκοπό να τιμήσει τη μουσική παρακαταθήκη της μπάντας του Gerry Garcia, παίζοντας κομμάτια όπως το ομώνυμο.


Iron Maiden:

The Iron Maidens
Ένα τσούρμο από πέντε τύπισσες από το Λος Άντζελες που βαράνε πιο δυνατά απ’ τους ίδιους τους Maiden (το έχει δηλώσει ο ίδιος ο Harris, μπασίστας των Maiden) και παίζοντας όλα τους τα τραγούδια στις συναυλίες τους. Είναι ενεργές από το 2001.

>Δείτε περισσότερα μουσικά video, σε HD!

KISS:

Mini Kiss
Είναι μια μπάντα αποτελούμενη από νάνους (little people, τους λένε στην Αμερική) οι οποίοι κουβαλάνε όργανα-μινιατούρες, αλλά παραδόξως είναι καταπληκτικοί, έστω κι αν τραγουδάνε σε καραόκε. Έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις σε αμερικανικά μουσικά talent show.



Led Zeppelin:

Lez Zeppelin
Άλλη μια τετραμελής γυναικεία κι άκρως γοητευτική οπτικά και μουσικά μπάντα απ’ τη Νέα Υόρκη, που τιμά με τον καλύτερο τρόπο το έργο των Led Zeppelin. Θεωρούνται ως η καλύτερη tribute band σήμερα και είναι στο κουρμπέτι απ’ το 2004.


Metallica:

Apocalyptica
Δεν θα ήταν άτοπο να χαρακτηρίσουμε τους Φιλανδούς αυτούς ως «την πρώτη εμπορικά επιτυχημένη tribute μπάντα», αφού τα κομμάτια των Metallica παιγμένα με τέσσερα τσέλο έχουν πουλήσει, απ’ το 1993 που σχηματίστηκαν μέχρι σήμερα, εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο.


Pet Shop Boys:

West End Girls
Δίδυμο από δυο σουηδέζες, καλλίπυγες και πανέμορφες, που διασκευάζουν, με σχετική επιτυχία, αν κρίνω απ’ τις πωλήσεις των singles τους, τραγούδια των Pet Shop Boys. Παίζουν απ’ το 2003 και γνωρίζουν φοβερή επιτυχία κυρίως στην Ιαπωνία.


Pink Floyd:

Australian Pink Floyd Show
Αυτοί εδώ είναι οι πρώτοι που, πολλά χρόνια πριν, ξεκίνησαν το γαϊτανάκι των tribute bands, και καθότι τους έχω δει και live πριν πολλά χρόνια στην Αγγλία, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως είναι εκπληκτικοί. Η εντεκαμελής μπάντα υπάρχει από το 1988 και φέρει τις ευλογίες των αυθεντικών Pink Floyd.



Queen:

One Night Of Queen
Πενταμελής μπάντα απ’ την Αγγλία που σχηματίστηκε το 2000. Στην αρχή, στο πρόσωπο του τραγουδιστή Gary Mullen, νόμισα πως έβλεπα τον ίδιο τον Freddie Mercury: αν εξαιρέσουμε τις εμφανείς διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση, όλα, απ’ την κινησιολογία μέχρι τη φωνή, θυμίζουν τον αδικοχαμένο τραγουδιστή των Queen.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More