Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Τα πιο επικίνδυνα extreme sports

Τι σχέση έχει το snowboarding με το Volcano Boarding; Από πόσα μέτρα ύψος μπορεί να βουτήξει ο άνθρωπος χωρίς να σπάσει τα παΐδια του; Πως συνδυάζονται τα πατίνια με το limbo; Σε όλα αυτά απαντάει το Ανώνυμο blog και παρουσιάζει τα πιο ακραία και επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο.

Volcano Boarding

Το Σέρο Νέγκρο της Νικαράγουα, το νεότερο ενεργό ηφαίστειο της Κεντρικής Αμερικής, είναι το επίκεντρο του επικίνδυνου αυτού αθλήματος.


Οι σέρφερς κατεβαίνουν τις πλαγίες του κρατήρα με ταχύτητες που φτάνουν τα 80 χ.α.ω πάνω σε σανίδες του σερφ, τάβλες ή ότι υπάρχει πρόχειρο και φορώντας ό,τι έχει ο καθένας από επαγγελματικό εξοπλισμό βουνού μέχρι σορτσάκι-καπέλο.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχουν είναι οι τραυματισμοί από την πτώση πάνω στα χαλίκια του κρατήρα. Αν εξαιρέσει κανείς, φυσικά, τις αναθυμιάσεις και το γεγονός ότι ο κρατήρας μπορεί να "θυμώσει" όπως τον Απρίλιο του 1850 και να τα κάνει σκόνη και θρύψαλα.




Limbo Skating

Αυτό που για τους περισσότερους από εμάς θεωρείται αδύνατο, είναι παιχνίδι για το Ανικέτ Τσιντάκ και άλλους λιλιπούτειους ινδούς που κάνουν πατίνια κάτω από αυτοκίνητα. Το συγκεκριμένο άθλημα απαιτεί ανοίγματα, ελαστικότητα, μικρό όγκο σώματος και ισορροπία. Για μούρλα που δεν πάει στα βουνά ούτε λόγος.



Train Surfing

Δεν πρόκειται για καινούρια μόδα αλλά για καταξιωμένο άθλημα με ιστορία στα extreme sports. Οι πρωτοπόροι ήταν γερμανοί που ξεκίνησαν το "S-Bahn Surfing" στη δεκαετία του 1980.

Μετά από μια 15ετία στην αφάνεια και στη μαύρη λίστα της αστυνομίας, αναβίωσε το 2005 από μια ομάδα στη Φρανκφούρτη.

Εκτός από τη Γερμανία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Νότιο Αφρική και στη Βραζιλία όπου προκαλεί μεγάλες συγκινήσεις ειδικότερα στις κηδείες των θυμάτων.



Crocodile Bungee

Αν και έχει προκαλέσει αρκετούς θανάτους, το Bungee Jumping θεωρείται πλέον απόλυτα ασφαλές. Αυτό φαίνεται πως έχει εκνευρίσει αρκετούς αυστραλούς –πατέρες του αθλήματος- που για να ζήσουν τις δόξες του παρελθόντος σκέφτηκαν να βάλουν και τους κροκόδειλους στο παιχνίδι. Δείτε το παρακάτω βίντεο!



Cliff Diving

Τι χρειάζεται για να βουτήξεις από τα 30 μέτρα; Εκτός από τρέλα, παντελή άγνοια κινδύνου, χαμηλά επίπεδα αδρεναλίνης και υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, το Cliff Diving χρειάζεται απόλυτη τεχνική.

Για να μη σκάσεις σαν το καρπούζι θα πρέπει να επιβραδύνεις την πτώση στο αέρα με τη σωστή στάση σώματος (κόντρα) όπως στην ελεύθερη πτώση και στο τέλος να καταδυθείς με τη κατάλληλη γωνία εισόδου στο νερό.

Η βαλκανική έκδοση του Cliff Diving είναι το Bridge Diving με πιο γνωστό event τις βούτες από την παλιά γέφυρα του Μόσταρ στον ποταμό Νερέτβα.



Freestyle Powerisers Stilts

Αν και στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται μόνο οι επιτυχημένες προσπάθειες είναι σίγουρο ότι αυτό το «άθλημα» ευθύνεται για πάμπολλα σπασμένα χέρια, πόδια και κεφάλια.



AirKicking

Στις αεροκλωτσιές κατά το ελληνικώς λεγόμενο, ένας καταπέλτης εκτοξεύει τον αθλητή κατά μήκος μιας ελλειπτικής τροχιάς με μέγιστο ύψος 3-4 μέτρα και βεληνεκές περίπου 8. Ο νικητής είναι αυτός που θα προκαλέσει τα περισσότερα νερά. Γι’ αυτό και οι ειδικοί συστήνουν την παραδοσιακή τεχνική της βόμβας (γνωστή και ως malaka diving) κατά την είσοδο στο νερό.

Slacklining

Σε αντίθεση με το γνωστό tightrope walking, στο Slacklining το σκοινί είναι ελαστικό και πλατύ. Ο ισορροπιστής δεν προσπαθεί ακριβώς να ισορροπήσει αλλά να ισορροπήσει μετά από διάφορα ακροβατικά, τούμπες, άλματα και περιστροφές. Γι’ αυτό η τάση του σκοινιού ρυθμίζεται ανάλογα με το βάρος και την τεχνική του.

Ο Νορβηγός Christian Schou κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ μετά τη διάσχιση ενός Νοβγηγικού Φιορδ μήκους 1000 μέτρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More