Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Κι αν αργήσεις, δε χάθηκε κι ο κόσμος

Τώρα που άρχισαν να μπαίνουν οι ζέστες, η δυσκολία του να σηκωθείς από τον μικρό σου, ατομικό παράδεισο του air-condition για να βγεις και να τρέχεις να συναντήσεις φίλους για φαγητό ή για ποτό γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Συνεπώς, έπονται καθυστερήσεις. Που θα πει, κάποιοι (ή κάποιος, ακόμα χειρότερα) θα περιμένουν κάπου, σε φάση αδράνειας, μέχρι να φτάσεις και να προχωρήσουν στην παραγγελία. Αλλά δεν είναι όλες οι καθυστερήσεις ίδιες. Τις χωρίσαμε σε κατηγορίες για να ξέρεις πώς να αντιμετωπίσεις την κάθε περίπτωση.



1 λεπτό
Άσε μας κιόλας, που σε νοιάζει. Δηλαδή μπράβο σου, αλλά άσε μας.

5 λεπτά
Αν το ξέρεις εκ των προτέρων στείλε ένα SMS για να είσαι καλυμμένος, αλλά και να μην, δεν τρέχει τίποτα.

10 λεπτά
Σε περίπτωση που σε περιμένει παρέα, όλα είναι ΟΚ, αλλά οφείλεις να ενημερώσεις για να είναι κι εκείνοι άνετοι, στη γνώση ότι θα αργήσεις λίγο.

15 λεπτά
Εδώ ο νόμος έχει παραθυράκι. Αν αργήσεις 15 λεπτά -όχι 10, όχι 20, αλλά 15- επικαλείσαι "ακαδημαϊκό τέταρτο" και καθάρισες.

30 λεπτά
Κοίτα. Συμβαίνει σε όλους. Στείλε κανά σήμα ότι έχεις κολλήσει λίγο στην κίνηση (ακόμα κι αν δεν ισχύει - που μάλλον δεν ισχύει), πες να ξεκινήσουν εκείνοι αν θέλουν και γενικά φρόντισε όταν φτάσεις να το πάρεις λίγο στην πλάκα, αυτοσαρκαστικά.

45 λεπτά - 1 ώρα
Καταρχάς, για να αργήσεις τόσο πολύ σημαίνει ότι θα το ξέρεις εκ των προτέρων. Πχ, 10 λεπτά πριν το ραντεβού, είσαι ακόμα σπίτι και χαζεύεις στο ίντερνετ ή βλέπεις "ένα ακόμα επεισοδιάκι μωρέ". Οπότε αφού το ξέρεις, κάνε τη μαγκιά και στείλε πριν το ραντεβού ειδοποίηση ότι θα αργήσεις πολύ. Καλό είναι να το συνοδεύσεις με τη χρήση κάποιας γερής δικαιολογίας, από αυτές που τις κρατάς φυλαγμένες για πολύ έκτακτες περιπτώσεις και δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά μέσα στην ίδια σεζόν. Τέτοιες δικαιολογίες είναι ας πούμε "έπαθε κρίση η γιαγιά", "προέκυψε ένα θέμα με την τράπεζα και ήμουν στα τηλέφωνα για μισή ώρα" ή ακόμα και η εξαιρετικά αποτελεσματική Σιωπηλή Δικαιολογία: Δε λες τίποτα ή μουρμουράς ένα "είχα ένα θέμα" με έναν ιδανικό συνδυασμό στεναχώριας και τσαντίλας που χρειάζεται χρόνια εξάσκησης για να τελειοποιηθεί. Δουλεύει πάντα, και κανείς δε σου λέει τίποτα, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και σοφία.

Περισσότερο από 1 ώρα
Τίποτα, γάμα το. Στέλνεις ένα ξερό SMS λέγοντας απλά "αρχίστε χωρίς εμένα" χωρίς λοιπές δικαιολογίες - είναι περιττές. Δεν χρειάζεται πάντως να αισθάνεσαι άσχημα. Αν είναι κάτι που το έχεις κάνει από 2-3 φορές και πάνω, οι φίλοι σου φταίνε εξίσου που συνεχίζουν να σου λένε την σωστή ώρα του ραντεβού, κι όχι 'προσαρμοσμένη' στις ειδικές σου ανάγκες: Εκεί δηλαδή που εκείνοι έχουν κανονίσει για τις 20.00, σε εσένα να πουν 19.15 το αργότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More