Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ανοιγει ο δρoμος για 3D χωρις γυαλια!

                                
Ένα από τα μεγάλα εμπόδια στη διείσδυση του 3D είναι τα ειδικά γυαλιά που απαιτούνται για την αντίληψη των τριών διαστάσεων. Οι μεγάλοι κατασκευαστές γνωρίζουν ότι το 3D έχει μέλλον μόνο χωρίς γυαλιά κι έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσουν τις απαραίτητες τεχνολογίες.

Η Fujitsu ανακοίνωσε ένα νέο All-In-One PC, το οποίο επιτρέπει την παρακολούθηση 3D με γυμνό μάτι. Η οθόνη του νέου υπολογιστή έχει διαγώνιο 23 ιντσών, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα υπάρξουν μοντέλα και με μεγαλύτερη οθόνη. Σε γενικές γραμμές, πάντως, όσο μεγαλύτερο το panel, τόσο πιο δύσκολη η ανάπτυξη τεχνολογίας γι
α glasses-free 3D.
Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επεξεργαστή Intel i7-2630QM (Sandy Bridge) στα 2GHz με chipset H65, 4GB DDR3 μνήμη, 2TB HDD, Blu-ray με υποστήριξη 3D, δύο USB 3.0 ports και Windows Home Premium 64-bit.
Το νέο Fujitsu FH99/CM θα κάνει ντεμπούτο στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα, με την τιμή του να έχει προσδιοριστεί σε υψηλά επίπεδα (2.300 ευρώ) λόγω της νέας 3D τεχνολογίας. Ακόμα κι αν το συγκεκριμένο PC παραμείνει κατ' αποκλειστικότητα στην ιαπωνική αγορά, το βέβαιο είναι ότι ο δρόμος για το 3D επόμενης γενιάς έχει ανοίξει και σύντομα θα δούμε προϊόντα και από άλλους κατασκευαστές. (πηγη pc magazine)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More