Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Φωτια τα Σαββατοβραδα..




Αν και το τραγούδι επιτάσσει διαφορετικά, η φωτιά έρχεται από το απόγευμα. Η αγωνιστική ανοίγει με ένα ματς-κόλαση, αφού Κέρκυρα και Λάρισα (17:15, NS4) παίζουν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ξάνθη, ενώ το βράδυ (19:30) η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου.



ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΡΙΣΑ

Μπορείς να πεις 12 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος πώς ένα παιχνίδι θα κρίνει το μέλλον; Για το συγκεκριμένο ματς, και μπορείς και πρέπει! Η Λάρισα επανήλθε στη ζωή μετά τη νίκη επί του Ηρακλή, αλλά ακόμα συντηρείται με μηχανική υποστήριξη και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να κάνει ένα βήμα μακριά από τον θάνατο. Ενδεχόμενη ήττα στην Κέρκυρα θα τη φέρει εκ νέου πολύ πίσω, ίσως χωρίς ελπίδα. Η Κέρκυρα βρίσκεται, πλέον, πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και κυρίως πολύ μακριά απ’ το καλό πρόσωπο που έδειχνε στο αντίστοιχο διάστημα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Στη φυσική της έδρα έχει μόνο μία νίκη και αν ηττηθεί από τη Λάρισα, θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα.

STATUS: Ελευθερία ή θάνατος!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS4)
ΜΕΡΟΣ: EAK Κέρκυρας
GROUP: Θα το παίξω «Χ»!

Η προϊστορία τους είναι σύντομη μεν, κατατοπιστική δε! Κι αν επιλέξετε το στοίχημα ή το πατροπαράδοτο ΠΡΟΠΟ, τότε η ισοπαλία φαντάζει μια χαρά επιλογή. Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στα σαλόνια της Α’ Εθνικής και σε κανένα εκ των τριών αγώνων δεν υπήρξε νικητής. 0-0 στην Κέρκυρα τον Σεπτέμβριο του 2006, 2-2 στη Λάρισα τον Γενάρη του 2007 και 1-1 στο ματς του πρώτου γύρου πριν από τέσσερις μήνες. Η μοναδική νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος σε σύνολο πέντε αγώνων έχει σημειωθεί από τους Φαίακες το 2002 (σ.σ. 2-1) στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Αμπαρκιόλης, Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Υπολογίζονται οι Μονιάκης, Ρίκκα και Μαζνόφ που αποκτήθηκαν, αλλά όχι ο τιμωρημένος Παρασκευαΐδης. Ο Αμπουμπακάρι και ο Μελίσσης είναι τα νέα πρόσωπα που θα έχει στη διάθεσή του ο Νίκος Κωστένογλου, ενώ δεν υπολογίζει τον τραυματία Κανόμπιο.

ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει πάντα τρόπο να ξεσηκώνει τους οπαδούς του. Εκεί που μοιάζουν «ξενερωμένοι» και αδιάφοροι προς την ομάδα, όπως π.χ. μετά την ισοπαλία στις Σέρρες στο ξεκίνημα του 2011, έρχεται η ανατροπή. Νίκη επί του Αστέρα, επιβλητικό διπλό στο Βόλο και η ισοπαλία στο Στάδιο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Η τελευταία, βέβαια, ήταν στο πλαίσιο του κυπέλλου και η ομάδα του Μάκη Χάβου καλείται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα του πρωταθλήματος. Θα το κάνει, όμως, εν μέσω αποθέωσης και επιδοκιμασιών για το αποτέλεσμα της Τετάρτης, γεγονός που κάνει πιο εύκολο το ματς με την Ξάνθη.

STATUS: Πρωτάθλημα και κύπελλο…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Τούμπα
GROUP: Βάλε μέσα τον Βλάνταν Ίβιτς!

Έλειψε σχεδόν ένα μήνα, αλλά άρχισε να επιστρέφει πάνω στην ώρα. Ίσα-ίσα να ζεσταθεί και να πάρει παιχνίδια πριν αντιμετωπίσει την αγαπημένη του ομάδα. Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι η… ειδοποιός διαφορά στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη την τελευταία διετία. Όταν σκοράρει ο Σέρβος, όλα είναι καλά για τον δικέφαλο του βορρά που κέρδισε στην Τούμπα τον Οκτώβριο του 2009 χάρη σε γκολ του Ίβιτς στο 90’, κέρδισε στην Ξάνθη τον Απρίλιο του 2009 χάρη σε δικό του γκολ στο 90’, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 είχε ένα γκολ και μια ασίστ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Βοσκάκης, Γκάγκας, Καρατζίκας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Εκτός θα μείνει ο τιμωρημένος Πάμπλο Γκαρσία. Ο Τζόρτζ Μπόατενγκ είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί.

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2009 ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε την αφορμή που πολλοί έψαχναν και ακόμα περισσότεροι περίμεναν! Η ήττα της ΑΕΚ στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και η επαρχιακή ομάδα βρίσκει την Ένωση τέσσερις μήνες μετά στη καλύτερή της φάση, ψυχολογικά και αγωνιστικά. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες είναι… ισοφάριση ρεκόρ, ενώ οι πέντε συνεχόμενοι αγώνες χωρίς ήττα είναι το μεγάλο ρεκόρ της σεζόν για την ΑΕΚ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κερδίσει ακόμα στο 2011, δηλαδή έχουν να πάρουν τρεις βαθμούς από την προηγούμενη επίσκεψή τους στο ΟΑΚΑ.

STATUS: Φέρε πίσω τον Μπάγεβιτς!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Τυχαίο?? Θα δείξει…

Το «group» θα μπορούσε να είναι για την εκπληκτική παράδοση που έχει η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. 10-0-0 στα χρόνια που αναμετρώνται. 8-2 η αντιστοιχία αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου με γηπεδούχο την Ένωση και τα τέρματα είναι 37-5 υπέρ της, με αποκορύφωμα το προ έντεκα χρόνων 9-1 στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο Ολυμπιακός Βόλου, όμως, επιστρέφει στο γήπεδο που θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης αγώνα 19:30) και όλα είναι πιθανά. Κι αν πιστεύετε στις συμπτώσεις, έχουμε να σας αποκαλύψουμε πως η παράδοση των πρασίνων ήταν 10-0-0 και η αντιστοιχία αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου ήταν 8-2. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Μπαλτάς, Μαγιάννης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα παίξουν οι τραυματίες Γεωργέας, Μανωλάς και Καφές. Οι Ζαραδούκας και Ντολεζάι είναι τιμωρημένοι και δεν είναι στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη.

ΚΑΒΑΛΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Η μοιρασιά ήταν δίκαια. Η Καβάλα κέρδισε στην έδρα της, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (12-3-3 συνολικά), ο Ηρακλής κέρδιζε στη δική του και ήρθαν τα τελευταία χρόνια να χαλάσουν τη μαγιά. Οι κυανόλευκοι έχουν κερδίσει μόλις τρεις φορές στις τελευταίες δώδεκα αναμετρήσεις την Καβάλα και ήταν η επαρχιακή ομάδα εκείνη που του έσπασε τον τσαμπουκά στο καλό ξεκίνημα της σεζόν και τον ανάγκασε στην πρώτη του ήττα. Ήταν, μάλιστα, η μοναδική ομάδα που τον είχε κερδίσει στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Η εκδίκηση του γηραιού θα είναι γλυκιά αν έρθει στο «Ανθή Καραγιάννη», αφού ως τώρα δεν έχει καμία εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, μοναδική ομάδα μαζί με τη Λάρισα με μηδέν ενεργητικό.

STATUS: Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου δικά μου!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: «Ανθή Καραγιάννη»
GROUP: Δώσε θάρρος στο Ρουμάνο…

Τα βλέμματα στρέφονται στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της Καβάλας. Ο Μάριους Νικολάε ήταν η νέα «βόμβα» που έριξε η διοίκηση των αργοναυτών προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα και την Κυριακή είναι πολύ πιθανόν να κάνει το ντεμπούτο του, αφού βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Υπάρχει, όμως, και στην αντίπερα όχθη ένας κλασικός φορ από τη Ρουμανία, ο οποίος έρχεται με φόρα. Ο Βίκτορ Γιάκομπ έχει σκοράρει σε δύο από τα τρία ματς που έχει παίξει το 2011 και δείχνει σε εξαιρετική φόρμα, ενώ ήταν εκείνος που πέρυσι με γκολ στο 17’ είχε κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε Ηρακλή και Καβάλα στο Καυταντζόγλειο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σπάθας, Καρσιώτης, Μπιτσίδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Καρντόζο είναι τιμωρημένος, αλλά επιστρέφουν Ντιέ και Τόμασιτς. Επιστρέφουν οι Μάρα και Ηλιάδης για τον Ηρακλή, όμως δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Πίτου Γκαρσία.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η έδρα παίζει και θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην υπόθεση παραμονή. Ο Ατρόμητος, χάρη στη νίκη του την περασμένη αγωνιστική, ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και μπορεί να ατενίζει μέχρι και προς πλέι οφ πλευρά, όμως οι ισορροπίες είναι εύθραυστες. Ο Πανσερραϊκός έκλεισε το δύσκολο πρόγραμμα, χωρίς να καταφέρει να πάρει κάτι από τα δύο τελευταία ματς και από ‘δω και στο εξής αρχίζουν οι «τελικοί» του. Όσο δεν χάνει, παραμένει ζωντανός και κοιτάει τον επόμενο. Αν χάσει, ίσως να σκεφτεί διαφορετικά και πιο απαισιόδοξα τη συνέχεια.

STATUS: Μπελάδες για δυο!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: Δημοτικό Σερρών
GROUP: 30 χρόνια μετά!

Την 1η Φεβρουαρίου του 1981 ήταν η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες στις Σέρρες στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής. Ο Πανσερραϊκός είχε κερδίσει με 3-0 κι έκτοτε… έκοψαν επαφές! Συναντήθηκαν οκτώ φορές στη Β’ Εθνική πριν ανταμώσουν εκ νέου στο Περιστέρι στον πρώτο γύρο. Αν θέλουμε να σταθούμε σε ένα κομμάτι της παράδοσης που έχουν οι δύο ομάδες, είναι πως σε επίπεδο Α’ Εθνικής οι αναμετρήσεις στην επαρχιακή πόλη έχουν πάντα πολλά γκολ, αφού υπάρχουν οι νίκες του Πανσερραϊκού με 3-0 και 4-0, όπως και το διπλό του Ατρόμητου με 3-2!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Πάνου, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Λεοζίνιο είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που υπολογίζει και πάλι τους Παπάζογλου και Σουμπίνιο. Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Γιώργο Δώνη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκείνα τα πρώτα χρόνια που ο Αστέρας έκανε την εμφάνισή του στην Α’ Εθνική, τα πράγματα ήταν πραγματικά δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Μια ήττα και μια ισοπαλία είχε την πρώτη σεζόν κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης, όμως έκτοτε έστρωσαν τα πράγματα. Ειδικά, τον τελευταίο ένα χρόνο οι ερυθρόλευκοι μετρούν 10-1 τέρματα, με τρεις τριάρες και το γκολ του Αριέλ Ιμπαγάσα τον περασμένο Δεκέμβριο, που έδωσε την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας.

STATUS: Από τριάρα σε τριάρα θα πετάω!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Αστέρα Τρίπολης
GROUP: New kid on the block!

Ακόμα και στα τέλη Ιανουαρίου, στην Ελλάδα μπορεί να κάνει ένας προπονητής ντεμπούτο. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι εκ των προτέρων ένα από τα πρόσωπα του αγώνα, αφού για δες καιρό που διάλεξε να καθίσει στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης. Ο Έλληνας τεχνικός θα αντιμετωπίσει για τρίτη φορά στην καριέρα του ως προπονητής τον Ολυμπιακό και για δεύτερη τον Ερνέστο Βαλβέρδε! Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν τον Οκτώβριο του 2008 στον αγώνα κυπέλλου στη Ρόδο, όταν οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν ένα γκολ του Κοβάσεβιτς στο 84’ για να καταφέρουν να προκριθούν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κουκουλάκης, Φαντόπουλος, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Ουντότζι είναι τιμωρημένος και δεν θα παίξει για τον Αστέρα. Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι και πάλι ο Νταβίντ Φουστέρ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΑΡΗΣ

Όλα μεταξύ τους μοιάζουν ίδια. Η βαθμολογία: 24 βαθμούς έχει ο Εργοτέλης, 23 ο Άρης. Η προϊστορία στο Παγκρήτιο. Δύο νίκες ο Εργοτέλης, δύο ο Άρης και δύο ισοπαλίες! Το ρεκόρ τους: 7-3-8 ο Εργοτέλης, 7-2-9 ο Άρης. Ε, κάπου και κάτι πρέπει να χαλάσει. Την Κυριακή στο Παγκρήτιο, ένας από τους δύο θα κάνει τη διαφορά και θα αλλάξει τις ισορροπίες, με τον Εργοτέλη να ξέρει ότι η νίκη σημαίνει σίγουρα σωτηρία και για τον Άρη να ξέρει ότι η ήττα σημαίνει μεγάλοι μπελάδες.

STATUS: Ισορροπία του τρόμου!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: Παγκρήτιο
GROUP: Μαύρο ντεμπούτο!

Ο Γιάννης Μιχαλήτσιος αναλαμβάνει να βγάλει – έστω και προσωρινά – τα κάστανα από τη φωτιά στο Παγκρήτιο. Μόνο που τα προγνωστικά και η προϊστορία δεν είναι και τόσο υπέρ του! Σε μια σύντομη αναζήτηση στο παρελθόν του Άρη προκύπτει πως οι προπονητές που αναλαμβάνουν μεσούσης της περιόδου δεν έχουν καλά αποτελέσματα στο ντεμπούτο τους. Ο Δημήτρης Μπουγιουκλής, όντας υπηρεσιακός έφερε πέρυσι 0-0 με την Καβάλα και ακολούθησε το ντεμπούτο του Κούπερ που έχασε από τον ΠΑΟΚ. Παλαιότερα, ο Ιομάρ Μαζίνιο είχε φέρει ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ 0-0, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ισοπαλία στην Καλαμαριά 0-0, ο Νίκος Πασιάλης ισοπαλία 1-1 στην Κέρκυρα και μόνο ο Κίκε Ερνάντεθ είχε κερδίσει!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Ακρίβος, Κωσταράς
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Εργοτέλη. Οι νεοαποκτηθέντες Σακάτα και Περέιρα θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Μιχαλήτσιου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι και ιδανικός για να στοιχηματίσεις πάνω του. Υπάρχουν, όμως, και κάποια δεδομένα που φαντάζουν αδύνατο να τα ανατρέψει. Για παράδειγμα, η παράδοση απέναντι στον Πανιώνιο που τον θέλει να έχει 16 νίκες στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις του εντός ή εκτός έδρας. Στη Νέα Σμύρνη έχει εφτά νίκες στα τελευταία οκτώ ματς, με τον Πανιώνιο να έχει κερδίσει τον Δεκέμβριο του 2007. Οι δύο ομάδες ξεκινούν το ματς από διαφορετική ψυχολογική αφετηρία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως την περασμένη σεζόν ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε πετύχει και τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού στα δύο ματς με τον Πανιώνιο.

STATUS: Άφθαρτος!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS1 & HD))
ΜΕΡΟΣ: Νέας Σμύρνης
GROUP: Βγήκαν πιστόλια!

Από την προηγούμενη Κυριακή, έμοιαζε δεδομένος ο πρόλογος για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Από τη μια πλευρά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και όσα ακολούθησαν την επίσκεψή του στο καμαράκι της μετάδοσης και από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με δύο γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει ένα λόγο παραπάνω να πράξει το ίδιο, αφού περιμένουν το δώρο του στον Ολυμπιακό. Όπως δήλωσε, σκέφτεται το πώς θα πανηγυρίσει, ενώ πέρυσι στο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο των ερυθρολεύκων όταν είχε σκοράρει δις είχε βγάλει τα γνωστά του πιστόλια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κάκος, Ευθυμιάδης, Γεωργαράκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Πλην του τιμωρημένου Μπάλαμπαν, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα για τον Πανιώνιο. Επιστρέφει ο Μπουμσόνγκ, αλλά δε θα παίξει ο τραυματίας Σωτήρης Νίνης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More