Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οι 6+10 χειρότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ


Μπορεί σε κάθε τους εμφάνιση να μαγεύουν τις γυναίκες και να κερδίζουν ένα σωρό δολάρια, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν υποκριτικό ταλέντο. Το Ανώνυμο blog παρουσιάζει τους 6+10 πιο ατάλαντους ηθοποιούς του πλανήτη Χόλιγουντ.

Η πρώτη πεντάδα είναι απλά οι tops of the top. Είναι εκείνοι που άφησαν το μαύρο στίγμα τους στο κινηματογραφικό πανί, είναι εκείνοι που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη μας. Είναι απλά οι χειρότεροι. Ζητάμε συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιον δικό σας love to hate ηθοποιό γιατί μια τέτοια λίστα μπορεί να μεγαλώνει επ' άπειρον... 

6. Κλιντ Ίστγουντ 


A league on his own… Ο «σκληρός» του Χόλιγουντ δεν είναι ο χειρότερος ηθοποιός (σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος), αλλά τουλάχιστον γνώριζε τις δυνατότητες του και προτιμούσε να υποδύεται παρόμοιους χαρακτήρες. Ο «Καλός», ο «Βρώμικος» ή ο «Επιθεωρητής» ήταν οι ίδιοι αγέλαστοι χαρακτήρες, που έλεγαν περισσότερα με τα μάτια και λιγότερα με το στόμα. Σαν σκηνοθέτης, πάντως, σκίζει…

5. Ορλάντο Μπλουμ

Ο κύριος Ορλάντο έχει κερδίσει δύο πολύ καλούς ρόλους, αυτόν του Λέγκολας στον Άρχοντα και του Γουιλ Τέρνερ στους Πειρατές, αλλά τους έχει μεταμορφώσει σε αδιάφορους και φλούφληδες χαρακτήρες.

Για να μην πιάσουμε στο στόμα μας το ανεκδιήγητο, πλήρως αποτυχημένο Elizabethown, όπου είναι από τις λίγες φορές που φοράει ρούχα σύγχρονου ανθρώπου και όχι μεσαιωνικές στολές και φουστάνια ξωτικού.

Εκείνο που περιγράφει απόλυτα το πηγαίο ταλέντο του Μπλουμ-Μπλουμ διατυπώνεται σε μια φράση: Είναι ο μοναδικός από το καστ του Άρχοντα που κατάφερε το ακατόρθωτο: να επισκιαστεί από την ερμηνεία του δέντρου.

4. Σιλβέστερ Σταλόνε

Μετά το soft πορνό ο Σταλόνε έκανε δυναμικό μπάσιμο με το Ρόκι (που έγραψε ο ίδιος!), έστω κι αν οι παραγωγοί έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μην υποδυθεί αυτός τον «Italian Stallion». Ακολούθησε πληθώρα μεγάλων επιτυχιών με γυμνά μπράτσα, χρησιμοποιημένες σφαίρες και λεκέδες από αίμα. Ράμπο, Κόμπρα, Δικαστής Ντρεντ, Demolition Man και πάει λέγοντας…

Στις άλλες απόπειρες για στροφή στην ποιότητα, απέτυχε (καμία έκπληξη). Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του –ίσως και στην ιστορία του κινηματογράφου- η σκηνή στο «Ρόκι ΙΙΙ» όταν τον έχει κάνει τόπι στο ξύλο ο Κλάμπερ Λανγκ (ο Mr.T δηλαδή, άλλο ένα μεγάλο ταλέντο) κι ο ίδιος αποχαιρετούσε τον ετοιμοθάνατο προπονητή του Μίκι. «Don't die on me Mickey…» έλεγε με πρησμένη φάτσα από τις φάπες. Αριστούργημα!

3. Μπεν Άφλεκ

Και έχουμε, φυσικά, και τον κύριο Μπεν Άφλεκ. Αφού τον πρωτογνωρίσαμε ως βραβευμένο με Όσκαρ σεναρίου για το Good Will Hunting, εκείνος θέλησε να μας αποδείξει ότι πάνω από όλα είναι ηθοποιός-σημαίνει φως. Δεν έπεισε ποτέ κανέναν.

Μπορεί να είναι jeune premier, μπορεί να έβγαινε με την Τζέι Λο (Ποιος ξεχνάει την βαθιά και σπαρακτική ερμηνεία του στο διθυραμβικό Gigli;) και να παντρεύτηκε την Τζένιφερ Γκάρνερ, αλλά σίγουρα δεν τις κέρδισε με ψέματα. Δεν μπορούσε.

Παραδόξως, κι εδώ τον παραδεχόμαστε, είναι εκπληκτικός σεναριογράφος και νυν σκηνοθέτης (Gone Baby Gone). Μήπως ήρθε ο καιρός να καταλάβει ότι πρέπει να γυρίσει πίσω από την κάμερα;

Αντιθέτως, το ταλαντούχο αδερφάκι του, Κάσεϊ Άφλεκ, έμεινε τόσα χρόνια σε ρόλους δευτεράντζες κι έπρεπε να ανέβει στη θέση που του αξίζει μόλις πέρσι. Άτιμη αξιοκρατία...

2. Ρίτσαρντ Γκιρ

Ο Pretty Man έκαιγε καρδιές την προηγούμενη δεκαετία και το γκρίζο μαλλί του μετέτρεψε όλους τους 50something σε κελεπούρια. Γοητεία ναι, ταλέντο όχι. Οι ερμηνείες του είναι φλατ, πεζές και χωρίς καμία έμπνευση.

Για κάποιον ανεξιχνίαστο λόγο κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για το Σικάγο και η βραβευμένη καριέρα του έκλεισε εκεί, αφού δεν έχει προταθεί ποτέ για κανένα Όσκαρ- και ούτε πρόκειται. Φιου...

1. Κιάνου Ριβς
Ο καλύτερος-χειρότερος όλων. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει παρακολουθήσει τη φιλμογραφία του Κιάνου και να έχει να θυμάται μια έστω καλή ερμηνεία. Ο τύπος είναι παντελώς ανέκφραστος και δείχνει μια ζωή βαριεστημένος και κομματάκι ηλίθιος.

Τι λυπάται για τη αγάπη της ζωής του που πεθαίνει (Sweet November) τι γ&μαει και δέρνει αλλήλους (Matrix, Constantine) το ίδιο και το αυτό.

Το αστείο είναι ότι σχεδόν όλες του οι ταινίες ήταν πολύ πετυχημένες εισπρακτικά. Ενδόμυχα όλοι ξέρουμε ότι δεν ευθύνεται αυτός, αλλά ο υπερταλαντούχος σκηνοθέτης κάθε φορά, που προσπαθεί να κρύψει τα υποκριτικά ελαττώματα του με εντυπωσιακές σκηνές και εφέ για να τραβάει αλλού την προσοχή.

Άλλοι ηθοποιοί που μας έχουν χαρίσει αξιομνημόνευτες ερμηνείες στο κινηματογραφικό πανί. Τους ευχαριστούμε.

- Μελ Γκίμπσον

- Μεγκ Ράιαν

- Τομ Κρουζ

- Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ

- Στίβεν Σιγκάλ

- Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ

- Χέδερ Γκράχαμ

- Χιου Γκραντ

- Κέιτ Μπόσγουορθ

- Μέριλ Στριπ (ψαρώσατε;) 


Σημείωση: Το "είδος" Πάρις, Τζένιφερ Λόπεζ, Λίντσεϊ Λόχαν κ.τ.λ. απλά δεν είναι ηθοποιοί για αυτό και δεν συμπεριλαμβάνονται. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More