Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Στην αγορά με ένα μόλις ευρώ

The best things in life are free λέει ένα δημοτικό άσμα. Ψεύδος. Τίποτε δεν είναι δωρεάν την εποχή της οικονομικής κρίσης...Το Ανώνυμο blog σας προτείνει τοπ αγορές με μολις 1 ευρω!!



Warning: το “μια καλή κουβέντα” ή διάφορα χαζά για φιλιά και αγκαλιές και υγρές ματιές δεν μετράνε, πρέπει οπωσδήποτε να βγει 1 ευρώ από την βασανισμένη τσέπη σου.



1. ένα sms στον κατάλληλο άνθρωπο, την κατάλληλη ώρα (και πού να ξέρω πόσο κάνει ένα sms, εδώ άλλοι δεν βρήκαν ακόμη τον “κατάλληλο άνθρωπο”)

2. ένα χειροποίητο σιντί (κόστος σιντί 50 λεπτά, άντε κι άλλα 50 το glossy paper τα μελάνια και το ρεύμα, το compilation δεν χρεώνεται )

3. μια αναπάντητη κλήση, σήμα πως “είμαι εδώ και περιμένω” ( που οδηγεί σε απαντητικό sms “και δεν βγάζεις ρίζες απ’ τον κώλο, δεν έρχομαι”)

4. ένα hot dog στο ΙΚΕΑ ( ξεφτιλέ αλλά τρέντυ junk, ειδικά όταν σκουπίζεις τη μαγιονέζα από τα χείλια της – με το δάχτυλο, όχι χαρτοπετσέτα- )

5. ένα παγωτό χωνάκι στο ΙΚΕΑ ( αυτή την ωραία στιγμή –όσο το τρώει- θα τη χαρίσεις στα ματάκια σου, έχεις ψυχή κι εσύ)

6. μια κλήση “έλα, βγήκε, όλα πήγαν καλά, θα σε πάρω αργότερα” (έχεις και ρέστα αλλά ποιος τα χέζει τα ρέστα με τέτοια νέα)

7. ένα μπουκάλι νερό (κανονικά μισό ευρώ, στη Μύκονο με πιστωτική) που θα το μοιραστείτε με τριανταπέντε βαθμούς στη θάλασσα μαζί με το πιτσουνάκι σας –μπλιαααχ- για να μάθετε ο ένας τα μυστικά του άλλου (εκείνης της μέρας, tomorrow is another day, μη το παραχέζουμε κιόλας στην ειλικρίνεια)

8. να χαμογελάς βλέποντας νέους μπαμπάδες να τα ανεβάζουν στα αλογάκια με ένα κέρμα και να κατουριούνται από τη χαρά τους (οι μπαμπάδες, τα αλογάκια ψεύτικα είναι) κι εσύ να σκέφτεσαι πότε πέρασε τόσος καιρός (καλά, αυτή είναι ωραία στιγμή τώρα; )

9. να της δίνεις ένα ευρώ χαρτζιλίκι και να στο αφήνει λέγοντας “άστο μπαμπά, άναψε καλύτερα κανένα κερί μπας και φωτιστείς” (μετά γελάς, γελάει κι αυτή, βγάζεις εικοσάρικο και μετά κλαίς ενώ αυτή γελάει πιο πολύ, απίστευτα σκληρές οι γυναίκες σήμερα)

10. ένα κερί (μια που το ‘φερε η κουβέντα), μπορεί να μη σώζει την ψυχή σου αλλά ούτε ο Πάπας της Ρώμης πιστεύει πως θα ξεχρεώσει τελικά με 1 ευρώ

11. ένα σακκουλάκι πασατέμπο και βόλτα πάνω-κάτω στην πλατεία (πλάκα μας κάνεις τώρα, έτσι; )

12. χαρτί υγείας με ελεφαντάκια, πόσες φορές θα έχεις την ευκαιρία να μη κωλώσεις μπρος σε μια προβοσκίδα δέκα οργιές που βρίσκεται μια πιθαμή μακριά σου; (θα νιώσεις πραγματικά γενναίος, trust me)

13. θα έλεγα “ένα προφυλακτικό” αλλά έχω την εντύπωση πως δεν πουλάνε πουθενα χύμα προφυλακτικά σήμερα ( αλλά και τι να χαρείς με ένα προφυλακτικό; )

14. ο πρώτος καφές πριν την πρωινή αναφορά στο στρατόπεδο, αηδία μεν αλλά με κάτι πρέπει να σετάρεις το τσιγάρο (κόστος τσιγάρου 15 λεπτά αλλά ούτε και χύμα τσιγάρα πουλάνε σήμερα, κατά τα άλλα πήγαμε μπροστά μετά την Κατοχή)

15. ένας βασιλικός στο μπαλκόνι, μισός για το μάτι και τη μύτη κι άλλος μισός για τα spaghetti ( 3 σε 1, αυτό δεν ήταν ευρώ, μετοχή της πάλαι ποτέ GM ήταν )

16. μια κρύα, μπουζάτη μπύρα, τη μοιράζεσαι με τον κολλητό σου ή – ακόμη καλύτερα- με το μωρό σου, είναι η πρώτη μπύρα σας και είναι υπέροχη (δεν είναι, έχει και πιο καλές με 2 και 3 και 5 ευρώ αλλά όταν είσαι νέος τι να σου πει κι ο ψευτογκουρμές ο Κ.Κ.Μοίρης)

17. ένα μαύρο στρινγκωτό βρα-κί (από τα κινέζικα) , συνθετικό, μικρό (πολύ μικρό) και αναλώσιμο (θα το κόψεις με τα δόντια για να της το βγάλεις, μετά θα χρειαστείς ορθοδοντικό αλλά έτσι πάνε αυτά, ότι δώσεις παίρνεις)

18. ένα ντους ενενήντα δευτερολέπτων στο rent a room των Κυκλάδων (με τέτοια λειψυδρία κι εκεί που πήγε η τιμή του κυβικού σήμερα, η χοντρή ξενοδόχα θα σε αφήνει να μπαίνεις στο μπάνιο με χρονόμετρο, όπως η μηλόπιττα στο φούρνο) και δυό τζούρες αφρόλουτρο-σαμπού, μετά σκουπίσου πάνω της για να στεγνώσεις (στο μωρό σου, όχι στη χοντρή).


Ασφαλώς μπορείς να αγοράσεις κι άλλα ωραία πράγματα και στιγμές με 10, 100, 1000, 10.000 και παραπάνω ευρώ αλλά είπα να συγκρατηθώ, άσε που μου βγήκε η ψυχή να φτάσω το κείμενο ως εδώ, παραμονές Πάσχα (τελικά πολύ λίγα πράγματα αγοράζεις με ένα ευρώ σήμερα).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More