Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μύθος ή πραγματικότητα;

Ενώ η γνωστή διαδεδομένη άποψη “Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα”, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κάποιες άλλες είναι πέρα για πέρα μύθοι....Το Ανωνυμο  blog σας παρουσιαζει την αληθεια σε ολους τους μυθους!!



“Το να τρως πολλά καρότα σε κάνει να βλέπεις στο σκοτάδι.”
Λάθος : Η πεποίθηση για το ότι τα καρότα μπορούν να βοηθήσουν αισθητά την όραση μας έρχεται από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όταν η Royal Air Force (RAF) απέκρυπτε
το ότι είχε ότι είχε αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο σύστημα ραντάρ ώστε να “κατατροπώσει” τα γερμανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα. Αργότερα η RAF αποκάλυψε ότι η ακρίβεια που είχαν στους στόχους τους οι πιλότοι ήταν αποτέλεσμα της διατροφής που ακολουθούσαν: έτρωγαν πάρα πολλά καρότα!

Όμως κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, το να τρώει κανείς υπερβολική ποσότητα καρότων μπορεί να οδηγήσει σε “καροτανεμία” (“carotenaemia”) δηλαδή στην ύπαρξη κίτρινων και πορτοκαλί ελαφρών σημαδιών στις παλάμες και τα πέλματα, κάτι που οφείλεται στην καροτίνη την οποία περιέχουν, σύμφωνα με την βρετανική telegraph.

“Πρέπει να πίνεις το λιγότερο 8 ποτήρια νερού την ημέρα.”

Λάθος: Δεν χρειάζεται αν πίνει κανείς υποχρεωτικά οκτώ ποτήρια νερού ώστε να πετύχει την επιθυμητή πρόσληψη υγρών στον οργανισμό. Μπορεί να τα αντικαταστήσει με τσάι, καφέ, ή χυμούς.

“Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα.”

Σωστό : Τα μήλα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορούν να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το σύνολο της υγείας του οργανισμού μας, ειδικά όταν εμπεριέχονται σε ένα ολοκληρωμένο διατροφικό πρόγραμμα.

“Όταν σε τσιμπήσει μια μέδουσα, πρέπει να ουρήσεις πάνω στην πληγή.”

Λάθος: Κάτι τέτοιο θα έκανε τα πράγματα χειρότερα. Καλύτερα προτιμήστε να ρίξετε λίγο ξίδι.

“Εάν καταπιείς τσίχλα το έντερο σου θα μπλοκάρει.”

Σωστό: Υπάρχουν περιστατικά όπου πράγματι προκλήθηκαν προβλήματα στο έντερο από την κατάποση τσίχλας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More