Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τα 40+1 παιδιά-θαύματα του Χόλιγουντ (Vol.III)

Μετά το πρώτο και το δεύτερο αφιέρωμα, το Ανώνυμο blog παρουσιάζει το τρίτο μέρος με τα παιδιά-θαύματα του κινηματογράφου. Στο τελευταίο αυτό αφιέρωμα, περιλαμβάνονται κυρίως οι σταρ που δεν ξεχάστηκαν με το πέρασμα των χρόνων...



-To Καστ του Χάρι Πότερ
Ντάνιελ Ράντκλιφ (19)-Έμα Γουάτσον (18)-Ρούπερτ Γκριντ(20)


 Εκείνοι που δεν το βλέπουν δεν ξέρουν τι χάνουν. Εκείνοι που το βλέπουν, έχουν παρακολουθήσει τους πρωταγωνιστές του να μεγαλώνουν και να ενηλικιώνονται ανάμεσα σε μαγικά ξόρκια και θανάσιμες μονομαχίες.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ a.k.a. Χάρι Πότερ ξεθάρεψε και τα έβγαλε κυριολεκτικά όλα πάνω στο θεατρικό σανίδι για τις ανάγκες του ρόλου του στο Equus, ο κοκκινομάλλης Ρούπερτ Γκριντ αποφοίτησε στα 16 για να συγκεντρωθεί στο ρόλο του και η Έμα Γουάτσον γκομένεψε. Πολύ.

-Ελάιζα Γουντ
27 ετών


Τότε δεν τον εκτιμούσαμε όσο εκτιμούσαμε τον "συναγωνιστή" του, Μακόλεϊ Κάλκιν. Ερχόταν πάντα δεύτερος στην προτίμηση μας, γιατί ο μικρός ξανθός που έμεινε μόνος στο σπίτι μας ήταν πιο αναγνωρίσιμος από το μελαχρινό αγοράκι με τα μπλε μάτια.

Τα χρόνια όμως έδειξαν ποιός είχε τα προσόντα για να παραμείνει πρωταγωνιστής. Ο Μακόλεϊ εξαφανίστηκε και ο Ελάιζα πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Μια δεύτερη νίκη του, μετά την... εξολόθρευση που του έκανε στο The Good Son.

-Σκάρλετ Γιοχάνσον
24 ετών 


Τι; Νόμιζες ότι η Σκάρλετ είναι σχετικά νέο "φρούτο" και αισθάνεσαι περήφανος επειδή την είχες ξεχωρίσει από το Χαμένοι στη Μετάφραση;

Η too hot Σκάρλετ Γιοχάνσον έχει καταπιαστεί με την υποκριτική από πολύ μικρή ηλικία και κανονικά θα έπρεπε να την θυμάσαι από την συμμετοχή της στην πολυδιαφημισμένη(κρίμα-και-ήταν-καλό-μυθιστόρημα) νερουλή ταινία, Ο Γητευτής των Αλόγων. Για να μην σου πω ότι στα 13 της έπαιζε στην... αποτυχία Home Alone 3.

Τώρα είναι φρεσκοπαντρεμένη με τον Ράιαν Ρέινολντς και νυν μούσα του Γούντι Άλεν. Αλλά αυτά τα ξέρεις...

-Οι Πρωταγωνιστές των Spy Kids
Ντάριλ Σαμπάρα (17)-Αλέξα Βέγκα(20) 



Μην το γελάτε. Πολλά παιδιά μεγάλωσαν βλέποντας ξανά και ξανά τις ταινίες των Spy Kids, κυρίως επειδή ήθελαν να τους μοιάσουν. Ότι είναι ο James Bond για τους 30something, το ίδιο είναι τα δύο κινηματογραφικά αδέρφια για τους 10something.

Μεγαλύτεροι πλέον, οι δύο πρωταγωνιστές ασχολούνται ακόμα με τον κινηματογράφο, απλά ίσως να μην τους έχεις προσέξει γιατί λογικά δεν έχεις δει τις ταινίες τους. Εκτός αν στον ελεύθερο σου χρόνο σου αρέσει να νοικιάζεις dvd με τίτλους όπως Ο Καλύτερος Μπαμπάς του Κόσμου.

-Λίντσεϊ Λόχαν 22 ετών
Η Λίντσεί είχε την τυπική πορεία ενός παιδιού ηθοποιού: κατρακύλα, ναρκωτικά, ποτό, ξεφτίλες, παρανομίες και πλέον ολοκλήρωσε το σετάκι της με μια λεσβιακή σχέση.

Ποιός να το φανταζόταν ότι αυτό το γλυκούλικο κοριτσάκι με τη φακιδομούρη στο Parent Τραπ θα εξελισσόταν σε party animal;

Κι όμως. Kάποιες φορές οι ηρωίδες του Disney ξεφεύγουν εντελώς από την παραμυθένια ζωή.

-Κριστίνα Ρίτσι28 ετών
Όταν αποφάσισαν να γυρίσουν το Adams Family σε ταινία, δεν θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη διανομή ρόλων. Ειδικότερα η μικρή Κριστίνα με το κατάμαυρο μαγισσέ μαλλί και το κούτελο-ποδοσφαιρικό γήπεδο ήταν αξεπέραστη.

Ίσως αυτή η ιδιαίτερη ομορφιά της που θυμίζει ηρωίδα του Τιμ Μπάρτον (έπαιξε και δίπλα στον Τζόνι Ντεπ στον Ακέφαλο Καβαλάρη) δεν την άφησε να χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Αν και τελευταία την έχουμε χάσει από τις blocbusterιες και γενικότερα από ταινίες που βλέπουν πάνω από 10 άτομα στο σινεμά, θα την δούμε σε.... επτά νέες ταινίες μέχρι το 2010.

-Κάθριν Χέιγκλ 
30 ετών 


Ναι,ναι, ναι. Κάποιοι την γνώρισαν πρόσφατα, αφού εδώ και κάτι μήνες δεν βγαίνουν από το σπίτι τους στις 11 το βράδυ για να βλέπουν Grey's Anatomy.

Η σειρά είναι ουσιαστικά εκείνη που έβαλε σε σωστή τροχιά την καριέρα της, αφού μετά την αναγνώριση ήρθαν ρόλοι σε κωμωδιούλες τύπου Mε την Πρώτη και οι τίτλοι ως America's Sweetheart.

Όμως εδώ θα πρέπει να γυρίσεις πίσω σε κάποια καλοκαίρια που έμενες σπίτι τα βράδια και παρακολουθούσες "άγνωστες" ταινίες στην τηλεόραση.

Σίγουρα έχεις δει πάνω από μια φορά το Διακοπές με τον Μπαμπά μου, όπου η Κάθριν Χέιγκλ έχει πάει... διακοπές με τον... μπαμπά της, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Στην ταινία είναι κάτι σαν την Λολίτα με εφηβικές ορμές, φοράει σέξι ρούχα που εκνευρίζουν τον μπαμπάκα και φλερτάρει με τα αγοράκια. Μέχρι τώρα δεν ήξερες το όνομα της ηθοποιού που την ενσάρκωνε. Τώρα που το έμαθες, ανέβηκε κι άλλο στην εκτίμησή σου.

-Ντρου Μπάριμορ
34 ετών 


Η ιστορία είναι γνωστή -εκτός κι αν ζούσες κάτω από έναν βράχο την τελευταία 15ετία.

Κορίτσι γυρίζει ταινία. Ταινία γίνεται τεράστια επιτυχία. Κορίτσι παίρνει ναρκωτικά στα 8 της. Κορίτσι κάνει αποτοξίνωση στα 11 της.

The rest is (also) history. Η Ντρου Μπάριμορ -που ψεύδιζε από τότε που ήταν μικρό κοριτσάκι στο E.T.- ωρίμασε πριν την ώρα της, πέταξε το παρελθόν της στα σκουπίδια και επανήλθε δριμύτερη για να μείνει, με βιογραφικό που περιλαμβάνει ντουζίνες πετυχημένες ταινίες.

-Νάταλι Πόρτμαν 27 ετών

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι από τις γυναίκες που αρέσουν στις γυναίκες γιατί είναι αντικειμενικά πανέμορφη.

Οι άντρες διχάζονται ανάμεσα σε αυτούς που την θεωρούν ξενέρωτη και σε εκείνους που ξέρουν να εκτιμούν την φυσική ομορφιά.

Όπως και να έχει, η μικρή Ματίλντα του Λεόν είναι από τα πιο συμπαθητικά και αναγνωρίσιμα child stars παγκοσμίως, καθώς μας έχει κερδίσει και σαν χαρακτήρας: Άφησε τον κινηματογράφο για να σπουδάσει ψυχολογία στο Χάρβαρντ ("Προτιμώ να είμαι έξυπνη από το να είμαι σταρ")και λίγο αφότου επέστρεψε, ξύρισε on screen το κεφάλι της για το πιο... blockbuster της σχετικά κουλτουριάρικης καριέρας της, V for Vendetta.

-Σον Όστιν
39 ετών


Ο πρωταγωνιστής της κλασικής παιδικής ταινίας που βλέπαμε και ξαναβλέπαμε, Goonies, έμεινε λίγα χρόνια στην αφάνεια για να κερδίσει με το... σπαθί του, το ρόλο του groupie του Φρόντο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, μετά τον Άρχοντα πάλι γύρισε στα αγαπημένα του λημέρια της αφάνειας, με συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, κανά δυο ταινιούλες και... αυτά.

Αναμένονται άλλες τέσσερις ταινίες στις οποίες συμμετέχει, αλλά δεν μπορείς να πεις... Ο άνθρωπος έχει κερδίσει υποψηφιότητα στα Όσκαρ για μια ταινία μικρού μήκους που είχε γυρίσει.

-Μαντλίν Ζίμα
23 ετών


Οι πιστοί φαν του Californication έχουν ήδη... εκνευριστεί μαζί της επειδή "κολλάει" πολύ στον Ντέηβιντ Ντουκόβνι.

Ίσως όμως ούτε εκείνοι να έχουν αναγνωρίσει στο πρόσωπο της την μικρή Γκρέις από την original εκδοχή της Νταντάς Αμέσου Δράσεως (ναι, αυτήν με την εκνευριστική φωνή!).

Από ότι φαίνεται δεν αρκούσε μια μόνο πετυχημένη τηλεοπτική σειρά. Η δεύτερη όμως, που την δείχνει με μπικίνι, κοντές φούστες, εσώρουχα σε ρόλο έφηβης στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (και ανεπτυγμένων σεξουαλικών ορέξεων) έκανε το deal, και η Μαντλίν Ζίμα κέρδισε ρόλους σε τέσσερις νέες ταινίες.

-Άννα Πάκουιν26 ετών

Σε ηλικία 11 ετών κέρδισε το πρώτο (και πιθανότατα το τελευταίο) της Όσκαρ για τον ρόλο της στα Μαθήματα Πιάνου. Είναι μάλιστα η δεύτερη νεότερη σε ηλικία ηθοποιός που έχει τιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο, μετά την Τατούμ Ο' Νιλ.

Μετά το πιάνο, έπαιξε την Τζέιν Έιρ σε μικρή ηλικία και τη Βασίλισσα Ιζαμπέλα και αποφάσισε ότι βαρέθηκε τις ταινίες που πέφτουν λίγο "βαριές". Οπότε είπε να το "γυρίσει" στους X-Men.

Μετά την τριλογία του κόμικ, πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά True Blood και φημολογείται ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα την δούμε σε τέσσερις ταινίες.

-Μίσα Μπάρτον
22 ετών
Ναι, πιθανότατα να μην το ήξερες αλλά η Μίσα Μπάρτον δεν ξεκίνησε την καριέρα της με το O.C και τις συλλήψεις από την αστυνομία.

Στην πραγματικότα όλα άρχισαν λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν εκείνη ήταν 12 ετών και συμμετείχε στο Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ και ένα χρόνο αργότερα έκανε το φοβιστικό κοριτσάκι που κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι του Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ στην Έκτη Αίσθηση.

-Άσλεϊ και Μέρι-Κέιτ Όλσεν
22 ετών
Αν ο όρος "Child Star" γραφόταν σε λεξικό τότε θα έπρεπε να έχει δίπλα μια φωτογραφία των αδερφών Όλσεν. Παγκόσμια αναγνωρίσιμες από τότε που ήταν ακόμα με τις πάνες, χάρη στο Full House, οι δίδυμες εξελίχθηκαν σε σούπερ σέξι γυναίκες.

Η περιουσία τους περιλαμβάνει εκατομμύρια δολάρια γιατί οι γονείς τους και οι μάνατζερ τους ήξεραν τι έκαναν, αφού έχουν από μικρές δική τους εταιρία παραγωγής και συμβόλαια που τους αποφέρουν ακόμα και σήμερα σημαντικά ποσά.

Μια χαρά τα πάνε αν σκεφτείς ότι δυσκολεύεσαι να θυμηθείς μια άλλη ταινία που τις είδες (έστω μια) εκτός του Full House. Αυτό και μόνο είναι επιτυχία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More