Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Καθηγήτρια φίμωσε μαθήτρια

Καθηγήτρια έκλεισε το στόμα μαθήτριας με ταινία επειδή μιλούσε κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Είχε χρησιμοποιήσει την ίδια τακτική και σε άλλη μαθήτρια. Αποπέμφθηκε από το σχολείο


Με τις αντιπαιδαγωγικές τακτικές να βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, διερωτάται κανείς ποια είναι τα κριτήρια επιλογής του διδακτικού προσωπικού και κατά πόσο είναι επαρκής η αξιολόγησή του.


Ένα από τα τελευταία περιστατικά έλαβε χώρα στο New Renaissance Middle School στη Φλόριντα, με καθηγήτρια να κλείνει το στόμα δεκατριάχρονης μαθήτριας με ταινία σε μία προσπάθεια να δώσει ένα τέλος στο σούσουρο μέσα στη σχολική αίθουσα.

Η Leah Freel, μητέρα της 13χρονης Jazlyn, υποστήριξε πως η πράξη αυτή είναι μία μορφή παιδικής κακοποίησης. Εξοργισμένη και αποτροπιασμένη από το περιστατικό, η Leah Freel απαιτεί μία συγγνώμη από το σχολείο.

"Ελπίζω αυτό να μη συμβεί ξανά σε άλλο παιδί. Είναι παιδιά. Χρειάζεται να είναι προστατευμένα όταν δεν είμαστε μαζί τους", σημείωσε. Η Jazlyn, που παραδέχεται ότι μιλάει κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ανέφερε ότι η καθηγήτρια της ζήτησε να σταματήσει να μιλάει.



"Όταν με έπιασε να μιλάω ξανά, ήρθε προς το μέρος μου και μου έκλεισε το στόμα με ταινία. Έπρεπε να βήξω και για αυτό έβγαλα το ένα κομμάτι. Πήγε ξανά στο γραφείο και πήρε ταινία για να μου κλείσει το στόμα", σημείωσε.

Αυτό έπρεπε να μείνει εντός της τάξης, καθώς, όπως της είπε η καθηγήτρια, ήταν απλά ένα αστείο. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό, με την καθηγήτρια να έχει εφαρμόσει και σε άλλη μαθήτρια τις αντιπαιδαγωγικές της πρακτικές.

Μετά από την καταγγελία των δύο μαθητριών στη διεύθυνση του σχολείου, η συγκεκριμένη καθηγήτρια αποπέμφθηκε από το New Renaissance Middle School.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More