Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Πολάνσκι σχεδιάζει έγκλημα

O τίτλος True Crime θυμίζει σε κάποιους τις ίντριγκες που σκηνοθέτησε ο Κλιντ Ίστγουντ στο Λευκό Οίκο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα που ενδιαφέρει τον Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος ολοκληρώνοντας το «Θεό της Σφαγής» (με το αστεράτο ensemble των Φόστερ, Βαλτζ, Γουίνσλετ και Ράιλι) είναι έτοιμος για κάτι πιο σκοτεινό. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, που αφηγήθηκε σε άρθρο του στον New Yorker ο Ντέιβιντ Γκραν, το «Αληθινό Έγκλημα», με τη δράση του τοποθετημένη
στην Πολωνία εστιάζει στον ανεξήγητο φόνο του Ντάριους Γιανιζέφσκι, ιδιοκτήτη μικρής διαφημιστικής εταιρείας, που φαινομενικά δεν έχει κανένα εχθρό.

Το Δεκέμβριο του 2000 το σώμα του βρέθηκε στον ποταμό Όντερ, αλλά το μυστήριο παρέμεινε άλυτο μέχρι που ο ντετέκτιβ Γιάτσεκ Βρομπλέφσκι εντόπισε το κινητό του νεκρού σε μι ιντερνετική δημοπρασία. Πωλητής ο Κρίστιαν Μπάλα, ένας διανοούμενος που εξέδωσε το σαδο- σεξουαλικού περιεχομένου βιβλίο «Amok», μετά τη δολοφονία του ήρωα, η οποία με καλυμμένο τρόπο φαίνεται να περιγράφεται στις σελίδες του…

Το σενάριο επιμελείται ο Τζέρεμι Μπροκ που με τον «Τελευταίο Βασιλιά της Σκωτίας» μας έχει πείσει ότι μπορεί να βγάλει το στοιχείο του θρίλερ χωρίς ίχνος μεταφυσικής ή τρικ τρόμου, ενώ αισθανόμαστε ότι ένα θέμα όπως φόνος ως …άσκηση του μυαλού θα είναι πεδίο δημιουργικής δράσης για το φακό του Πολάνσκι.

Με αναφορές στο χιτσκοκικό «Rope», το σχεδιασμένο «Έγκλημα» μοιάζει να διαθέτει όλα τα συστατικά για να φέρουν πάλι στο προσκήνιο τον αμφιλεγόμενο Ρομάν, αφού πρώτα τον δούμε να βάζει τα ζευγάρια να σφαχτούν με τις ευλογίες της Sony.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More