Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Λουκετο στο Τει Πειραια-Αναμενονται και αλλα ιδρυματα

Λουκετο στο Τει Πειραια για την Δευτερα και την Τριτη με το μελλον του ιδρυματος να ειναι αβεβαιο.

Η χρηματοδότηση για το 2011 δεν φτάνει να καλύψει απαραίτητες ανάγκες όπως αυτές της ηλεκτροδότησης και του νερού.

Λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου, υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητα, αλλά και προμήθεια αναλώσιμων υλικών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων είναι αδύνατο να καλυφθούν με το ποσό της χρηματοδότησης του έτους, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ιδρύματος.



Πτώση καταγράφει ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Πειραιά το 2011 για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες πληρωμής ωρομίσθιου προσωπικού αφού ανέρχεται στις 7.400.000 ευρώ ενώ το 2010 ήταν 13.040.000 και το 2009 15.450.000, όπως καταγράφθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση.

Επιπλεον ο προεδρος του ΤΕΙ Λάζαρος Βρυζίδης παραιτηθηκε απο τα καθηκοντα του.


Στην ιδια μοιρα βρισκεται και το ΤΕΙ Θεσσαλονικης αφου τα μαθηματα ειχαν σταματησει σχεδον για 1,5 μηνα την περιοδο της εξαταστικης του Ιανουαριου ενω εχουν γινει δραματικες μειωσεις καθηγητων παρολο που το συνολο τον μαθητων εχει αυξηθει με αποτελεσμα να μην υπαρχουν τμηματα και ωρες να καλυψουν το συνολο.

Στο θεμα των οικονομικων εκτος απο τους εκτακτους που εχουν μειωθει αλλα και οσοι δεν προσληφθηκαν ειναι απληρωτοι 3 μηνες ενω για να πληρωθουν οι λογαριασμοι τα χρηματα που διαθετουν ειναι ελαχιστα και μαλιτσα ειχε κοπει η ηλεκτροδοτιση σε τμηματα του Τει πριν απο την εναρξη του Εξαμηνου.

Δυσκολα τα πραγματα προβλεπονται στην παιδεια...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More