Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Music Beta από την Google: Δείτε αναλυτικά

Η Google εγκαινίασε την Τρίτη υπηρεσία αποθήκευσης μουσικής στο Internet, η οποία επιτρέπει «το κατέβασμα μιας μουσικής συλλογής που θα ακούγεται παντού», με ή χωρίς σύνδεση στο Internet και με το συγχρονισμό αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε διάφορες συσκευές.

Η υπηρεσία είναι ακόμη σε δοκιμαστική μορφή και προσβάσιμη μόνο με πρόσκληση από τις ΗΠΑ. Η δοκιμαστική περίοδος θα είναι δωρεάν αν και η Google δεν διευκρίνισε τι θα χρεώνει στο μέλλον.


Η Music Beta επιτρέπει το «σχηματισμό μιας δισκοθήκης με οποιοδήποτε φάκελο ή μια συλλογή iTunes (είναι η υπηρεσία πώλησης μουσικής από την Apple)», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Google. Οι χρήστες θα ανεβάζουν μέχρι και 20.000 τραγούδια.

Τα νέα τραγούδια που κατεβάζει ο χρήστης στον υπολογιστή του θα προστίθενται αυτόματα στην online δισκοθήκη.

«Όταν κατεβάζετε μουσική από αυτή τη νέα υπηρεσία, μπορείτε να την ακούσετε στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή», όπως είναι τα κινητά με Android, επισήμανε ο Πολ Τζόις, στέλεχος της εταιρείας κατά την παρουσίαση στο Σαν Φρανσίσκο.

Όσον αφορά την πρόσβαση χωρίς σύνδεση, θα λειτουργήσει είτε για τραγούδια που πρόσφατα ακούστηκαν, ή για μια μουσική επιλογή ειδικά καθορισμένη, προσθέτει η Google.

Για την ώρα δεν είναι σαφές αν θα συμμετέχουν και οι δισκογραφικές εταιρείες, όπως γίνεται με το iTunes. Η RIAA, η ένωση των δισκογραφικών εταιρειών, δεν σχολίασε την ανακοίνωση.

Η υπηρεσία είναι το νέο εγχείρημα της Google στη λογική του υπολογιστικού νέφους (cloud computing), δηλαδή των εφαρμογών που λειτουργούν στο διαδίκτυο και είναι προσβάσιμες από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση, ακόμα και από κινητά τηλέφωνα ή ταμπλέτες.

Αντίστοιχη υπηρεσία καθιέρωσε πριν από μερικές εβδομάδες και η Amazon.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More